Rīgā notikušais FIFA telpu futbola tiesnešu seminārs pulcē vairāk nekā 70 interesentu

Laika periodā no 23. līdz 25.martam “Elektrum” Olimpiskajā centrā risinājās valsts mērogā līdz šim ievērojamākais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) telpu futbola tiesnešu seminārs, kuru vadīja pasaules vadošais telpu futbola noteikumu speciālists no Spānijas, FIFA instruktors Pedro Galans. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 70 tiesneši un instruktori no Latvijas, kā arī divi Igaunijas pārstāvji.

Pasākuma gaitā notika gan teorētiskās, gan arī praktiskās nodarbības “Elektrum” Olimpiskā centra sporta spēļu hallē. Semināra dalībnieki iepazinās ar jaunākajām un aktuālākajām tendencēm telpu futbola noteikumos, to izmaiņām, kā arī kopīgi analizēja “Optibet” Virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla spēli starp FK “BEITAR” un “New Project Tente” komandām.

Tāpat pasākumu apmeklējušie tiesāšanas speciālisti klātienē vēroja Latvijas telpu futbola svētku norisi 25. martā.

“Esmu ļoti gandarīts par to, ka mums izdevās realizēt semināra norisi ar tik augsta līmeņa profesionāļa piedalīšanos. Pedro Galans ir šobrīd vadošais pasaules telpu futbola instruktors. Patlaban viņa pārziņā top jauns noteikumu izlaidums par telpu futbola noteikumu jauninājumiem, un varam būt lepni, ka tieši mūsu tiesneši kā pirmie uzzināja svarīgās izmaiņas spēles noteikumu niansēs.

Spāņu speciālists redz lielu potenciālu Latvijas tiesnešos, un pēc viņa teiktā mums ir aktīvi jāstrādā, lai pašmāju arbitriem būtu iespēja savas prasmes apliecināt ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Tādā veidā palielinātos viņu atpazīstamība un izredzes nākotnē apkalpot arvien nozīmīgāka līmeņa sacensības UEFA un FIFA paspārnē.

Tāpat esmu ļoti gandarīts, ka seminārā piedalījās divas daiļā dzimuma pārstāves. Šobrīd sieviešu telpu futbols Latvijā sper platus soļus savā attīstībā, ziemas periodā notiekošajās sacensībās startē vairāk nekā 70 komandu, tādēļ svarīgi šajā ziņā ir progresēt arī tiesnešu izglītības kvalitātes latiņas celšanā,” atzina Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko.

Kā ziņots LTFA organizētais seminārs noslēdzās 25. martā, kļūstot par daļu no daudzpusīgās un pasākumiem bagātās Latvijas telpu futbola svētku programmas.

Leave a Comment