Recepte: gatavojam sāļo karameli mājās

Sālīta karamele ir vienkāršs un gardums, kas lieliski papildina dažādus desertus un našķus, taču tā ir tik garšīga, ka var tikt baudīta arī kā neatkarīgs kārums.

Ar šo recepti jūs viegli pagatavosiet sālītu karameli mājās, un tā noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām delikatesēm, ko baudīt gan svētkos, gan ikdienā.

Sastāvdaļas:

200 g cukura

200 ml saldā krējuma (33% tauku)

150 g sviesta

2/3 tējkarotes jūras sāls

Pagatavošanas process:

Cukura kausēšana: Sāciet ar cukura izkausēšanu. Paņemiet vidēja izmēra katliņu un uzlieciet to uz vidējas uguns. Ieberiet cukuru katliņā un nepārtraukti maisiet, lai tas vienmērīgi izkausētos un nepiedegtu.

Procesa laikā cukurs sāk karamelizēties un mainīs krāsu uz skaistu dzintara toni. Kad viss cukurs ir pilnībā izkusis un sasniedzis dzintara krāsu, esiet uzmanīgi, lai nepārkarsētu, jo cukurs var ātri piedegt.

Krējuma pievienošana: Kad cukurs ir pilnībā izkusis, uzmanīgi, mazos daudzumos, pievienojiet tam krējumu. Jārēķinās, ka šajā brīdī maisījums sāks šņākt un putot, tāpēc ieteicams būt uzmanīgam, lai izvairītos no apdegumiem.

Nepārtrauciet maisīt, jo krējuma pievienošanas laikā cukura un krējuma konsistence sāk apvienoties. Lēnām lejot krējumu un vienlaikus maisot, nodrošināsiet, ka masa kļūst viendabīga un bez cukura kristāliem.

Lasi vēl: Recepte: sātīgais ķirbju risoto

Sviesta pievienošana: Kad krējums ir pilnībā pievienots un maisījums ir kļuvis gluds, pienācis laiks pievienot sviestu. Ielieciet sviestu mazās porcijās, vienlaikus maisot, līdz tas pilnībā izkūst un apvienojas ar karameles masu.

Šajā brīdī karameles krāsa kļūs vēl dzīvīgāka un konsistence – krēmīga.

Sāls pievienošana: Pēdējais solis ir sāls pievienošana. Noņemiet katliņu no uguns un pievienojiet jūras sāli karameles masai. Lēnām maisiet, lai sāls pilnībā izšķīst un apvienotos ar karameli.

Sāls piešķir delikatesei īpašu garšu, kas padara to izteikti baudāmu un izceļ karameles saldumu. Sālītās karameles garša ir izteiksmīga, bet tajā pašā laikā līdzsvarota.

Dzesēšana un uzglabāšana: Kad karamele ir gatava, ļaujiet tai nedaudz atdzist, pirms to pārliekat uzglabāšanas traukā. Ideāli šim nolūkam der stikla burka vai kāds cits trauks ar vāku, kas nodrošina gaisa necaurlaidību.

Gatavo sālīto karameli var uzglabāt ledusskapī līdz pat divām nedēļām. Atdziestot, karamele kļūs biezāka, bet tā saglabās savu maigo un krēmīgo konsistenci.

Sālītās karameles izmantošanas veidi:

Šī sālītā karamele ir daudzpusīga delikatese, ko var izmantot dažādos veidos:

Piedevas kūkām un desertiem: Pārlejiet sālīto karameli pār kūkām, konditorejas izstrādājumiem vai saldējuma bumbiņām, lai piešķirtu desertiem izcilu garšas akcentu.

Kruasāni un pankūkas: Sālītā karamele lieliski sader ar rīta kruasāniem, pankūkām vai vafelēm, padarot brokastis vai uzkodas īpaši gardas.

Karstie dzērieni: Pievienojiet karoti sālītās karameles kafijai, karstajam kakao vai pat karstajam pienam – tas piešķirs dzērienam īpašu salduma un sāļuma balansu.

Vienkārši gardums: Ja esat īstens karameles cienītājs, šī sālītā karamele var tikt baudīta arī vienkārši tāpat – karoti pēc karotes, kā salds našķis.

Sālītā karamele ir patiešām izcils deserts, kas apvieno saldo un sāļo garšu harmonijā. Tās vienkāršā pagatavošana nozīmē, ka to var sagatavot ikviens, pat ja neesat pieredzējis konditors.

Un rezultāts – krēmīga, bagātīga karamele, kas spēj iepriecināt jebkuru garšu mīļotāju. Izmēģiniet šo recepti jau šodien un pārsteidziet savus mīļos ar šo unikālo gardumu!

Leave a Comment