Sinepes ir jāsēj rudenī: padomi kā iesēt un kopt augsni pēc citām kultūrām

Jebkura cilvēka darbība ir vēlme atpūsties. Mans kaimiņš vasarnīcā man pastāstīja, kā pareizi iesēt sinepes.

Rudenī viņš tās sēj ar izmisīgu dedzību. Bet vasarā viņš atpūšas, kad visi pazūd, darot darbus dārza dobēs!

Šodien mēs pastāstīsim, kāpēc gudrie dārznieki sinepes sēj rudenī. Piezīme visiem dārzniekiem!

Kā sēt sinepes

Septembris un oktobris ir ideāls laiks, lai rūpētos par turpmāko ražu. Sāksim ar to, ka pēc dārza dāvanu savākšanas ir jāpabaro augsne, lai atgrieztu augsnē barības vielas. Līdz ar to jaunā raža būs bagāta. Jūs varat pievienot augsnei organisko mēslojumu, bet visefektīvākā metode ir zaļmēsli.

Zaļimēsli ir augi, kurus audzē uz vietas pirms galvenās kultūras sēšanas un stādīšanas, lai uzlabotu augsnes struktūru un bagātinātu to ar lietderīgām vielām. To izmantošana ļauj iegūt mīkstu, irdenu augsni. Un tajā audzētos videi draudzīgos produktus īpaši novērtē bioloģiskās lauksaimniecības piekritēji.

Lasi vēl: Recepte: gatavojam sāļo karameli mājās

Vienu no labākajiem zaļmēslu augu pārstāvjiem var saukt par sinepēm. Jā, jā, labi zināmajai garšvielai, ko saimnieces tik bieži izmanto virtuvē, ir vēl viena priekšrocība.

Kopš seniem laikiem sinepes ir izmantotas kā mēslojums augsnes uzlabošanai un barošanai. Viss sākās ar Balkānu valstīm, kur, starp citu, klimats ir līdzīgs mūsu viduszonai.

Šis brīnišķīgais augs ir patiesi nepretenciozs un var burtiski atdzīvināt augsni mūsu acu priekšā. Sinepju izdalītie fitoncīdi kavē pelējuma sēnīšu un patogēnu augšanu. Tāpēc dārzeņi, kas iestādīti pēc tā, praktiski neslimo.

“ Kā sēt? – tu jautā. Un es atbildēšu: ” Viss ir tik vienkārši, ka pat bērns to var izdarīt!” »

Tiklīdz esat novācis visu ražu, nekavējoties sāciet sēt sinepju sēklas. Jūs varat sēt sēklas rindās ar 9–15 centimetru attālumu starp augiem. Šis paņēmiens ir piemērots tiem, kas taupa sēklas. Vai arī jūs varat vienkārši nejauši izkaisīt sēklas uz zemes. Tas gan rada lielu sēklu patēriņu, bet būs vairāk zaļās masas.

Augsnei jābūt mitrai, ja rudenī ir sauss laiks, tad sinepes ir jālaista. Un lūdzu, lūdzu, sējiet sinepes pēc kartupeļiem un zemenēm. Sinepes lieliski atjauno augsni pēc šīm kultūrām.

Sēklas labāk iesēt viena vai pat pusotra centimetra dziļumā. Uz simts kvadrātmetriem zemes tiek patērēti līdz 200 gramiem, bet, ja platību skārušas nezāles, tad jāpalielina sēklu skaits. Sinepes aug ļoti ātri, jūs redzēsiet pirmos dzinumus jau trešajā dienā pēc sēšanas. Un no sala nav jābaidās, jo sinepes nebaidās pat no mīnus pieciem grādiem.

Lasi vēl: Recepte: sātīgais ķirbju risoto

Mēneša laikā sinepju asni sasniegs 15 centimetrus, un, kad tie sāks ziedēt, tā ir zīme, ka ir pienācis laiks tās nogriezt.

Sinepes

Un garšīga un sabalansēta ēdiena cienītājiem iesaku iemācīties pagatavot mājās gatavotu majonēzi uz sinepju bāzes. Ņemiet vērā, ka karsējot mākslīgo emulgatoru trūkuma dēļ tas sadalās vai atdalās, tāpēc to nevar izmantot karstajos ēdienos.

Pēc sēšanas sinepes bagātina augsni ar slāpekli un fosforu, barojot nākamās augu paaudzes. Pēc iesēšanas zemē tās ātri sapūst, izdalot šos vērtīgos elementus augu attīstības sākumposmā. Bet tam joprojām ir daudz noderīgu īpašību!

Tagad jūs zināt, kā sēt sinepes dārzā, un pats galvenais, kāpēc jums tas noteikti jādara rudenī.

Leave a Comment