Puse no ķirbju ražas šogad tika izmantota ķirbju sukādēs. Mēs tās ēdam konfekšu vietā

Nekad iepriekš nebiju gatavojusi sukādes no ķirbjiem, bet izrādījās, ka tas bija velti. Tās ir tik garšīgas un apetīti rosinošas, ka tagad tie ir kļuvuši par manu saldumu aizstājēju pie tējas.

Vispirms paņemam ķirbi, sagriežam to šķēlītēs, nomizojam sēklas un noņemam mizu. Tīrs ķirbis sver apmēram 3 kg, un mēs to sagriežam 5-7 mm biezās šķēlītēs.

Tad ņemam piemērota izmēra pannu un liekam tajā sagatavotos ķirbja gabaliņus, pārkaisot tos ar cukuru. Katram ķirbja kilogramam pievienojam puskilogramu cukura. Man ir 3 kg ķirbju, tāpēc es izmantoju 1,5 kg cukura. Atstājam ķirbi uz 3-4 stundām, lai tas izdalītu sulu. Ja ķirbis ir sauss un izdala maz šķidruma, var pievienot apmēram 200 ml ūdens.

Tad pannu liek uz uguns. Man patīk sukādes ar skābumu, tāpēc pievienoju 1 tējkaroti citronskābes. Kad maisījums sāk vārīties, samazinu temperatūru līdz vidējai un pavāru 5 minūtes. Pēc tam to izslēdz un atstāj uz 3-4 stundām. Šo procedūru atkārto vēl trīs reizes, kopā četrus šādus ciklus. Procesa laikā ķirbi var nogaršot un vajadzības gadījumā pievienot vēl citronskābes. Rezultātā jāiegūst caurspīdīgi un smaržīgi gabaliņi.

Lasi vēl: 10 zelta likumi, kā piesaistīt mīlestību

Pēc tam ķirbi pārberam uz caurduri, lai notecinātu lieko šķidrumu. Tad izkārtojam ķirbja gabaliņus uz žāvēšanas paplātēm, atstājot atstarpes starp gabaliņiem. Lāpstiņas ievietojam žāvētavā, iestatām 65 grādu temperatūru un žāvējam nedaudz ilgāk par dienu.

Cukuroto augļu gatavību nosaka pēc to izskata un lipīguma – tiem nevajadzētu pieķerties pie rokām un salipt kopā. Pēc žāvētāja izslēgšanas gatavos sukādes augļus pārliek traukā un cieši aizver vāku. Uzglabājiet tās hermētiskā traukā, lai novērstu mitruma iekļūšanu.

Šis process var šķist garš, bet patiesībā tas prasa minimālu iejaukšanos: pietiek sagriezt ķirbi, uzvārīt un izklāt uz paplātēm, un tad viss dara laiku. Galu galā mēs iegūstam sukādes, it kā no kāda eksotiska augļa, košas un pievilcīgas, kas vienkārši vilina tās nobaudīt.

 

Pievienot komentāru