Pētījums: ja vismaz divas reizes nedēļā uzturā lieto šo produktu, ievērojami samazinās risks saslimt ar sirds slimībām un piedzīvot infarktu

 

Foto – Pixabay

Saskaņā ar jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem, ja cilvēks divas reizes nedēļā ēd šo produktu, ievērojami samazinās iespēja saslimt ar sirds – asinsvadu slimībām un piedzīvot infarktu.

Uzturā lietojot avokado, ievērojami uzlabojas sirds veselība un pašsajūta. Pētījumos Lielbritānijā un ASV kopā piedalījās 100 tūkstoši cilvēku un šis pētījums tika veikts 30 gadu garumā.

Avokado satur daudz minerālvielu un labos taukus, kas ir lielisks veids kā atvairīt dažādas sirds – asinsvadu slimības, tajā skaitā arī palīdz cīnīties ar augstu holesterīna līmeni.

Šis pētījums publicēts zinātniskajā “Journal of the American Heart Association” žurnālā un tiek uzskatīts par pirmo tik apjomīgo pētījumu, kas veikts sirds – asinsvadu slimību ietvaros.

Foto – Pexels

Pētījumā aktīvi piedalījās 68 000 sieviešu un 41 7000 vīriešu 30 gadu gaitā. Katrus četrus gadus grupas dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par to, kādu pārtiku viņi lieto. Tāpat bija jāatbild uz jautājumu, cik bieži uzturā viņi lieto avokado.

Tiem cilvēkiem, kas atbildēja, ka avokado lieto vismaz divas reizes nedēļā (divas porcijas) sirds un asinsvadu saslimšana tika reģistrēta par 16% retāk nekā tiem, kas avokado lietoja uzturā reti vai nekad. Savukārt infarkts – par 21% retāk tika reģistrēts tiem, kas avokado lietoja uzturā 2 reizes nedēļā.

Pētījuma autori iesaka ikdienā atteikties arī no tādiem produktiem kā margarīns, sviests, siers, pārstrādāti gaļas produkti (desas, cīsiņi utt), un to vietā izvēlēties avokado.

Tomēr, ir cilvēki, kam avokado negaršo. Ir citi produkti, kas ir līdzvērtīgi – piemēram, grieķu rieksti, čia sēklas, mandeles, olīvas un olīveļļa (zināmos daudzumos). Arī visi šie satur daļu no tā, kas atrodams lieliskajā avokado.

Foto – Pexels

Pievienot komentāru