Karalis Čārlzs III mazliet apžēlojies par savu dēlu princi Hariju un viņa sievu Meganu. Ko viņš izdarīja?

 

Foto – ekrānuzņēmums no Youtube.

Jau rakstījām, ka karalis Čārlzs III ticis pāri aizvainojumam par dēla prinča Harija publicētajā grāmatā “Spare” minētajām lietām tomēr uzaicināja savu dēlu un viņa sievu uz savu kronēšanas ceremoniju, kas notiks jau 6.maijā.

Tagad arī zināms, ka karalis vēlīgi ļaus pārim apmesties uz laiku Frogmoras kotedžā, ko pirms kāda laika viņš abiem atņēma.

Jau tika ziņots, ka karalis Čārlzs III darīja zināmu, ka princim Harijam un Megana Mārklai ir jāizvācas no Frogmoras kotedžas, kas kā simboliska dāvana abiem tika uzdāvināta uz abu kāzām 2018.gada maijā. Toreiz viņiem šo dāvanu piešķīra Harija vecmāmiņa karaliene Elizabete II.

Tomēr tā kā pāris drīz vien nolika savas pilnvaras un paziņoja, ka atsakās no pienākumiem britu karaliskajā ģimenē, turklāt pārcēlās uz dzīvi ASV, Čārlzs III nolēmis šo īpašumu abiem atņemt.

Frogmoras kotedža likumīgi visu šo laiku pieder Kronim, kas nozīmē, ka nama likumīgās īpašuma tiesības pieder britu karaliskajai ģimenei, nevis princim Harijam un Meganai, līdz ar to – ar šo namu karalis Čārlzs var rīkoties pēc saviem ieskatiem.

Karalis Čārlzs III ar sievu Kamillu. Foto – ekrānuzņēmums no Youtube.

Uzzinot šo vēsti, princis Harijs esot paziņojis, ka ir gatavs atdot nama atslēgas. Vietne “The Sun” arī darījusi zināmu, ka Frogmoras kotedža pastāvīgai dzīvošanai esot piedāvāta princim Endrjū, karaļa Čārlza III brālim, kurš no līdzšinējās dzīvesvietas esot bijis spiests pārcelties mitruma dēļ.

Princis Endrjū. Foto – ekrānuzņēmums no Youtube.

Taču tagad “The Sun” raksta, ka, ja vien princis Harijs un Megana ieradīsies uz Čārlza III kronēšanu 6.maijā, viņi varēs nakšņot Frogmoras kotedžā un atslēgas “nolikt” pēc savas aizbraukšanas. Karalis to pārim esot darījis zināmu.

Britu karaliskās ģimenes oficiālie pārstāvji šo apstiprināja piebilstot, ka pēc Frogmoras kotedžas atsavināšanas princim Harijam un viņa sievai Lielbritānijā pastāvīgi nepiederēs neviens nekustamais īpašums, tomēr laikā, kad viņi viesosies Lielbritānijā, karaliskā ģimene viņiem nodrošinās īslaicīgu apmešanās vietu.

Tie varētu būt, piemēram, “suite” viesnīcas apartaments Bekingemas pilī vai arī Svētā Džeimsa pilī. Tāpat tas varētu būt Harija mammas princeses Diānas bijušais dzīvoklis, kas atradās Kensingtonas pils telpās.

Pievienot komentāru