Draudzene ieteica šo super efektīvo tīrīšanas līdzekli: balts kļūst pat ļoti, ļoti netīrs pods

 

Foto – Pexels

Reiz mums ar vīru nācās atrast jaunu dzīvokli, ko īrēt. Mēs atradām piemērotu variantu. Dzīvoklis bija omulīgs, ar labu remontu un pat lieliskā rajonā. Visu kārtīgi apskatīt mēs nepaspējām, uzreiz pārcēlāmies.

Principā, dzīvoklī arī viss patiešām bija lieliski. Izņemot tualeti. Kad es ieraudzīju, maigi izsakoties, cik netīrs izskatās pods … es gandrīz vai vienu brīdi nodomāju, ka vajadzēs meklēt jaunu mājvietu.

Taču draudzene man ieteica kādu metodi, un par brīnumu tas nostrādāja!

Daudzi teiks – vajag regulāri tīrīt podu, tad arī tādu problēmu nebūs. Piekrītu, tomēr situācijas ir dažādas. Turklāt tas, cik pods ātri kļūst netīrs, ir atkarīgs arī no ūdens sastāva.

Es pati līdz šim ar tādām situācijām nebiju sastapusies, tāpēc ļoti priecājos par draudzenes padomiem, kuri izrādījās tik efektīvi. Tagad dalos tajos ar jums!

 

Metode Nr. 1, ja pods vēl nav “katastrofa”

Foto – Unsplash

Šis tīrīšanas veids derēs tad, ja pods vēl ir kaut cik normāls un jums nešķiet, ka vieglāk būs nopirkt un uzlikt jaunu. Tātad, šo metodi var izmantot, piemēram, reizi nedēļā un pods spīdēs un laistīsies no tā, cik tīrs tas būs.

Un tā. Sajauciet trauciņā 1 ēdamkaroti citronskābes ar siltu ūdeni. Tā, lai izveidojas putriņa. Tad šo putriņu (neaizmirsti uzvilkt rokās cimdus!) uzsmērē uz poda malām. Un atstāj uz minūtēm 20. Pēc tam paņem birstīti un visu kārtīgi nopucē. Un nolaiž ūdeni. Vualā, pods spīd un laistās!

Metode Nr. 2, ja pods ir “katastrofa”

Un tomēr, mēdz būt tā, ka pods ir tik drausmīgā stāvoklī, ka ar pirmo metodi galā netikt. Tad tev vajadzēs šo jaudīgo paņēmienu. Kas tev būs vajadzīgs? Ūdeņraža pārskābe (tā, kas nopērkama aptiekās) un 50 ml amonjaka.

Uzreiz jāsaka, ka, izmantojot šos, jāstrādā ir cimdos un vēlams respiratorā. Tad, kad tu to darīsi, blakus nevajadzētu būt ne bērniem, ne dzīvniekiem. Un ir labi, ja tu telpu, kurā tu šo “brīnumu” gatavosi, viegli vari izvēdināt.

Un tā, tev vēl vajadzēs divus litrus ūdens, kurā tu ieliesi iepriekš visu ūdeņraža pārskābes pudelīti un 50 ml amonjaka.

Šķidrumu lej tā, lai tas maksimāli tiktu klāt netīrajām vietām (lai tas viss nenotek un neaiztek pa trubām, poda apakšā uz to brīdi vari ielikt salocītu vairākās kārtās, piemēram virtuves papīra dvieli, bet pēc tam to izņem!), atstāj šķidrumu iedarboties pat uz vairākām stundām.

Vislabāk, ja vien iespējams, atstāt to iedarboties uz visu nakti. No rīta paņem birstīti un noberz atlikušos netīrumus. Neticēsi, bet tas pods būs balts un kā jauns!

COMMENTS

Pievienot komentāru