Perfekta tīrība: kā atbrīvoties no tumšiem traipiem uz nerūsējošā tērauda ar vecmāmiņu trikiem

Perfekta tīrība: kā atbrīvoties no tumšiem traipiem uz nerūsējošā tērauda ar vecmāmiņu trikiem

Mēs jums pastāstīsim, kā no nerūsējošā tērauda noņemt oksidāciju un atbrīvoties no tumšiem traipiem.

Tikai retais saprot, kāpēc uz nerūsējošā tērauda parādās traipi – šādi izstrādājumi ir rūpīgi jāuzrauga, citādi tie ātri zaudēs savu pievilcīgo izskatu. Tos nedrīkst atstāt netīrus ilgu laiku, un tie jātīra tikai ar saudzīgiem līdzekļiem.

Kā noņemt tumšus traipus uz nerūsējošā tērauda ar sodu

Soda ir pazīstams vecmāmiņu līdzeklis, kas ir jebkurā virtuvē. Ar to var nomazgāt gan dzīvokļa grīdu, gan nerūsējošā tērauda pannu. Lai ātri noņemtu sarūsējušus punktiņus uz katla dibena vai tumšus traipus no sodrējiem, vispirms nomazgājiet to ar parastu mazgāšanas līdzekli un ļaujiet nožūt. Pēc tam bagātīgi apkaisiet to ar cepamo sodu un atstājiet to uz 1-2 stundām.

Pēc tam varat berzēt ar mīkstu sūkli un noskalot ar ūdeni. Ja ideja par sausu pulveri jums šķiet apšaubāma, atšķaidiet cepamo sodu ar ūdeni līdz putras stāvoklim – tad tehnoloģija būs tāda pati.

Ja uz katla dibena parādās melni plankumi, izmantojiet oglīti

Ir nepatīkami pamanīt, ka nerūsējošā tērauda katla iekšpusē ir kļuvis tumšs, taču tas vēl nav iemesls, lai to izmestu. Dabiskais adsorbents palīdzēs iztīrīt virtuves piederumus. Lietošanas instrukcija ir šāda:

Sasmalciniet oglītes tabletes pulverī. Uzberiet pulveri uz melniem traipiem. Aplejiet ar nelielu ūdens daudzumu. Atstājiet uz 30 minūtēm. Beigās atliek tikai rūpīgi nomazgāt katliņu, izžāvēt to un baudīt produkta tīrību.

Lasi vēl: Ģeniāls prāta mežģis: 15 sekunžu laikā atrodiet visus sivēnus

Skābe likvidēs rūsas traipus uz nerūsējošā tērauda trauka dibena

Etiķis, citrons un citronskābe ir trīs labākie palīgi cīņā pret rūsu. Tātad, ja nezināt, kā noņemt rūsas traipus uz nerūsējošā tērauda vai ar ko cīnīties pret rūsganiem punktiem – pierakstiet šos knifiņus:

Etiķis – samitrini sūkli, paberzē trauku, noskalojiet ar ūdeni vai iemērc trauku līdzeklī uz 10 minūtēm, tad noskalojiet ar ūdeni.

Citrons – pagatavo šķīdumu (200 ml ūdens uz 1 ēdamkaroti citrona sulas), noslauki katlu, noskalo ar ūdeni un nosusini.

Tāds pats efekts ir citronskābei – 1 ēdamkarote pulvera jāatšķaida ūdenī, jāsamitrina lupatiņa un jānoslauka katliņa problemātiskās vietas. Vēl labāk būs, ja samitrināsiet vilnas drānas gabalu – tā varēsiet ne tikai notīrīt virtuves piederumus, bet arī tos nopulēt.

 

Leave a Comment