Pat asara nenotecēs: kā sagriezt sīpolus un neraudāt – padomi, kas patiešām darbojas

Sīpolu griešana dažām saimniecēm var būt īsts pārbaudījums, kas burtiski noved līdz asarām. Lieta tāda, ka, mehāniski bojājot sīpolu, tas “aizstāvas”, ražojot sēra oksīdu, no kura asaro acis.

Tāpēc visefektīvākais veids būs pasargāt acis no mānīgā sīpola. Pietiek nēsāt brilles. Tiek pārdotas pat speciālas, kas paredzētas sīpolu griešanai, bet var vienkārši izvēlēties parastas saulesbrilles vai brilles peldēšanai. Turklāt, ja nēsāsiet lēcas, tās bonusā pasargās acis no asarām.

Noteikti ir jāizmanto ledusskapis. Pietiek sīpolus tajā ievietot apmēram uz 25 minūtēm, pēc tam dārzeņus notīriet parastajā veidā. Pateicoties zemajai temperatūrai, produkts zaudēs savu agresivitāti, un acis neasaros.

Var izmantot arī aukstu ūdeni. Tajā jāieliek nazis un jāatstāj uz pāris minūtēm. Tāpat griešanas procesā ir vērts regulāri samitrināt nazi tajā pašā ūdenī.

Lai vēl: Klasiskie biešu salāti ar žāvētām plūmēm

Arī ar asiem nažiem var mazināt sīpolu iedarbību. Šāds nazis mazāk bojās šūnas un tādējādi mazāk atbrīvos sēra oksīdu. Vērts arī sagriezt sīpolu, nebojājot galu pie saknes – tur atrodas visvairāk šīs vielas. Ir vērts arī ieslēgt ventilatoru vai likt blakus ieslēgtu ventilatoru.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Tajā pašā laikā daudzi no populārākajiem paņēmieniem patiesībā nepasargās jūsu acis no asarām. Piemēram, košļājot sīpolus, košļājamo gumiju vai maizi jums nepalīdzēs. Arī dīvainajam padomam mutē turēt koka karoti nav jēgas. Tieši tāpat kā ieteikums aizdegt sveces sīpolu tuvumā.

Leave a Comment