Padomi ūdeņraža peroksīda izmantošanai, lai uzlabotu istabas augus

Agrāk ar vienaldzību skatījos uz visiem zaļajiem telpaugiem. Bet, acīmredzot, agri vai vēlu katra mājsaimniece sāk padarīt savu dzīvokli ērtāku.

Tagad manu virtuvi rotā divi skaisti no sēklām izaudzēti avokado mazuļi. Un es sāku domāt par to, kā vislabāk par viņiem rūpēties.

Mans draugs man ieteica sākt ar vienkāršāko, bet efektīvāko farmaceitisko līdzekli. Kā izrādās, tas ir parasts ūdeņraža peroksīds, kuru, iespējams, varat atrast savās mājās. Un es jums pateikšu, kā to izmantot tālāk.

Zaļie istabas augi

Ūdeņraža peroksīda šķīdums ir piemērots dažādiem mērķiem. Pirmkārt, to var izmantot lapu un augsnes dezinfekcijai.

Otrkārt, farmaceitiskais produkts ir piemērots augu sēklu apstrādei. Turklāt peroksīdu bieži izmanto, lai novērstu puves parādīšanos.

Tiek uzskatīts, ka šāda istabas augu apstrāde izraisīs biežu ziedēšanu un samazinās slimību iespējamība.

Ja nolemjat izmantot ūdeņraža peroksīdu, atcerieties, ka ir atļauts tikai trīs procentu produkta šķīdums.

Kā lietot ūdeņraža peroksīdu

Farmaceitisko produktu var izmantot dažādos veidos. Piemēram, izmantojiet istabas augu laistīšanai. Vislabāk šim nolūkam ir lietus ūdens.

Bet, ja jums nav iespējas to iegūt, izmantojiet parasto ūdeni bez hlora. Izšķīdina 2 ēd.k. l. ūdeņraža peroksīdu 1 litrā ūdens un rūpīgi samaisa. Pēc tam laistiet savu zaļo draugu parastajā veidā.

Ja vēlaties apstrādāt augsni, atšķaidiet 3 ml peroksīda 1 litrā ūdens. Turklāt farmaceitisko produktu var izmantot augu izsmidzināšanai.

Šajā gadījumā šķīduma proporcijas paliek nemainīgas, taču jums jāpievieno šķipsniņa cukura. Izsmidziniet istabas augus no ārpuses. Neaizmirstiet par kātiem. Līdz ar to jūsu zaļo draugu izskats ievērojami uzlabosies.

Lasi vēl: Sinepes ir jāsēj rudenī: padomi kā iesēt un kopt augsni pēc citām kultūrām

Cita starpā istabas augi ir jāaizsargā no kaitēkļiem. Piemēram, punduri, zirnekļa ērces, smeceri un citi.

Lai to izdarītu, sagatavotajam šķīdumam pievienojiet nevis cukuru, bet 40 pilienus joda. Mūsu aprakstīto risinājumu ieteicams lietot ne biežāk kā reizi 4–5 dienās.

Produkta dozēšana

Jums jābūt uzmanīgiem ar ūdeņraža peroksīda devu. Jums ir jāsaprot, kādam nolūkam jūs to izmantosit. Piemēram, ikdienas laistīšanai pietiek ar pāris pilieniem uz 1 litru ūdens.

Ja vēlaties sēklas pirms stādīšanas dezinficēt, farmaceitiskais produkts nav jāatšķaida. Bet šis punkts vairāk attiecas uz dārzeņu kultūru stādīšanu dārzā.

Tādā pašā gadījumā jūs varat sagatavot augsni. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešama 1 pudele peroksīda un 5 litri ūdens.

Telpu augu barošana

Ūdeņraža peroksīds ir universāls līdzeklis istabas augiem. Fakts ir tāds, ka tajā ir augšanai un ziedēšanai svarīgi mikroelementi.

Tāpēc, ja sākat lietot peroksīdu, jums nebūs jāizmanto papildu mēslojums. Esiet piesardzīgs, jo pārāk daudz mēslojuma var, gluži pretēji, kaitēt augam.

Lieliski, ka šāds vienkāršs farmaceitiskais līdzeklis var uzlabot istabas augu stāvokli un izskatu.

Un tas viss bez papildus izdevumiem par speciālo ķīmisko mēslojumu un mēslojumu. Turklāt pieredzējušie dārznieki apliecina, ka peroksīda rezultāti būs pamanāmi ļoti drīz.

Interesanti, vai jūs kādreiz esat izmantojis ūdeņraža peroksīdu šādiem mērķiem? Dalieties pieredzē komentāros!

Leave a Comment