Omītes mīļākā recepte : Maigās aprikožu kūciņas

Aprikožu sezona ir klāt, un tā ir lieliska iespēja izbaudīt šo garšīgo augļu sezonālo labumu.

Iesaku izmantot šo mirkli, lai pagatavotu brīnišķīgās aprikožu smalkmaizītes, kas ne tikai piešķirs jūsu galdam vasarīgu garšu, bet arī piepildīs māju ar patīkamu aromātu.

🤗 Šī recepte ir ļoti sena – tās saknes sniedzas līdz pat 2008. gadam. Es tikai atjaunoju fotoattēlus, bet proporcijas palikušas nemainīgas, jo… tās ir vienkārši pārsteidzoši skaistas un garšīgas ❤️. Zemāk ir vecais apraksta teksts, kas vēl aizvien ir aktuāls un iedvesmojošs.

Nesen mans mīļais vīrs izteica interesantu domu, ka kūciņu un smalkmaizīšu tēma ir neizsmeļama.

Es viņam pilnībā piekritu un nolēmu pagatavot mafinus ar aprikozēm. Rezultāts bija tiešām lielisks – kūciņas sanāca ļoti garšīgas, un to drupanais mīklas tekstūras un sulīgais, aromātiskais pildījums radīja patiešām izcilu kombināciju.

Šī recepte ir elastīga, jo svaigas aprikozes var aizstāt ar konservētām vai pat žāvētām aprikozēm, padarot to piemērotu visiem gadalaikiem.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem : Fonds olas 2 gab. sviests 150 grami cukurs 180 grami sāpes 150 grami maltas mandeles 50 grami cepamais pulveris 1 tējk. pienu 100 ml. aprikozes 12 gab.

Ēdienu gatavošanas recepte : Aprikozes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.

Mīksto sviestu un cukuru saputo ar mikseri līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Turpinot ar recepti, sāciet ar olu pievienošanu – ievērojiet, ka katra ola jāievieš pamazām, rūpīgi sakult, lai iegūtu viendabīgu masu. Kad visas olas ir pievienotas un rūpīgi sakultas, pievienojiet pienu. Pārliecinieties, ka piens ir vienmērīgi izsistīts un saplūdis ar mīklu, veidojot gludu un viendabīgu tekstūru.

Pēc tam pievienojiet miltus, maltas mandeles un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisiet sastāvdaļas, lai iegūtu mīkstu un vienmērīgu mīklu. Šajā posmā ir svarīgi nepārspīlēt ar mīklas maisīšanu, lai nezaudētu tās gaisīgumu.

Šī procesa rezultātā jums būs sagatavota lieliska pamatmasa, kuru varēsiet izmantot, lai veidotu brīnišķīgas aprikožu smalkmaizītes.

Katrā veidnē liek 1 karoti mīklas un virsū liek pusi aprikozes.

Pārklājiet ar pārējo mīklu un uzlieciet vēl vienu aprikozes pusi. Mēģiniet aizpildīt veidnes ne vairāk par 3/4 (es nedaudz pārlaidu).

Cep cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos.

Leave a Comment