Omītes mīļais Pīrāgs ar ķiršu plūmi uz kārtainās mīklas

Izveidojot garšīgu un interesantu desertu ar dzelteno ķiršu plūmi, vari pagatavot pīrāgu, kurā apvienotas dažādas tekstūras un garšas. Lūk, recepte šim izcilajam desertam:

Pīrāgs ar dzelteno ķiršu plūmi, saldo krējumu un kārtaino mīklu

Sastāvdaļas:

500 g kārtainās mīklas (var izmantot gatavu vai pašu gatavotu)

300 g dzelteno ķiršu plūmju

200 ml saldā krējuma (var izmantot 35% tauku saturu)

2 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1 ēdamkarote cietes (pēc vajadzības biezināšanai)

Pūdercukurs dekorēšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Sagatavo ķiršu plūmes: Mazgā ķiršu plūmes, izņem kauliņus. Ja plūmes ir ļoti sulīgas, var pievienot nedaudz cietes, lai kontrolētu mitrumu.

Sagatavo mīklu: Izrullē kārtaino mīklu uz cepamās papīra virsmas, lai tā būtu pietiekami plāna. Var izvēlēties veidot apaļu vai taisnstūra formas pīrāgu.

Saldais krējums: Uzputo saldo krējumu kopā ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz izveidojas viegla, bet stingra masa. Krējumu var arī nedaudz atdzesēt, lai tas būtu vieglāk smērējams.

Pīrāga veidošana: Uzklāj kārtainās mīklas pamatni, atstājot malas apmēram 2 cm platumā brīvas. Uz mīklas izklāj saldā krējuma masu un virsū liec ķiršu plūmes.

Cepšana: Pīrāgu cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C temperatūrā apmēram 25–30 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un ķiršu plūmes kļūst mīkstas.

Pasniegšana: Kad pīrāgs ir izcepts, atstāj to nedaudz atdzist. Dekorē ar pūdercukuru, ja vēlies.

Padoms:

Ja ķiršu plūmes vairs nav pieejamas, vari tās aizvietot ar parastajām plūmēm vai citiem augļiem, piemēram, aprikozēm. Galvenais ir saglabāt augļu skābo garšu, kas kontrastē ar saldo krējumu un mīklas kraukšķīgumu.

Šis pīrāgs būs ne tikai garšīgs, bet arī vizuāli pievilcīgs, pateicoties kontrastam starp dzeltenajām plūmēm un zeltaino mīklu!

Leave a Comment