Vienkārši un ātri pagatavojamie omītes salāti; Mimosa

Padomju laika kulinārijas mantojums bieži tiek vērtēts ar visai pretrunīgām izjūtām, un viena no šīm savdabīgajām parādībām ir majonēzes salātu jūra, kas kārtoja vietu uz galda un svētku galdiem visā valstī.

Līdz šai dienai daudziem no mums ir nostalģija pēc šiem salātiem, pat ja to sastāvs un pagatavošanas veids ir pārsvarā piesātināts ar majonēzi.

Neskatoties uz to, šie salāti ir kļuvuši par kāda veida kultūras mantojumu, kam ir savu vietu mūsu ēšanas tradīcijās.

Īpaši atmiņā palikuši ir salāti kā Olivjē, siļķe zem kažoka un arī “Mimosa”.

Šie salāti ir ieguvuši savu vietu daudzu cilvēku sirdīs, un dažkārt, it kā bez jebkāda iemesla, ķermenis liek mums kāroti pēc šīm pagātnes relikvijām. Pirms neilga laika man bija kārtējais šāds uzbrukums, kad sirdī sāku ilgoties pēc pazīstamajām garšām.

Šodien, analizējot “Mimosa” salātu recepti, nevaru nepamanīt, cik daudz variāciju ir radušās šajā populārajā ēdienā. Ir receptes ar sēnēm, sieru, burkāniem, sviestu, un katra no šīm variantēm piedāvā savu kārtu secību un sastāvdaļu kombināciju.

Ikviens pavārs, šķiet, uzskata savu recepti par patiesi autentisku un pareizu, un tas ir iemesls, kāpēc šis salāts ir ieguvis tik daudz atšķirīgu versiju. Arī es neesmu izņēmums šajā receptes variāciju plašajā pasaulē.

Sastāvdaļas 6 porcijām : konservēta saurija kārba 1 gab vārītas olas 3 gab. vārīti kartupeļi 2 gab. puscietais siers 100 grami majonēze 100 grami vārīti burkāni, vidēji 2 gab. sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte : Lai pasniegtu pie kopīgā galda, es salieku šos salātus kūkas gredzenā. To var izdarīt pa daļām vai salikt vecmodīgā veidā – dziļā bļodā. Novietojiet gredzenu uz pasniegšanas šķīvja. Trīs kartupeļi. Sāls un pipari pēc garšas.

Virsū liek zivi, kas saputota ar sulu no burkas.

Trīs olu baltumi, sāls. Pa virsu arī majonēzi!

Trīs burkāni uz rupjās rīves, arī tos viegli sāli.

Nākamais ir siera kārta uz smalkas rīves.

Atkal ieziež ar majonēzi. Virsū uzliek trīs dzeltenumus uz smalkas rīves. Pirms pasniegšanas ļaujiet salātiem nostāvēties ledusskapī uz 3-4 stundām vai vēlams uz nakti.

Leave a Comment