Nu tad beidzot! Saeima šodien pieņem jaunu likumu, kas priecēs lielu daļu Latvijas iedzīvotāju

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus par Energoapgādes izmaksu atbalsta likumu, kas nozīmē to, ka energoresursu izmaksas tiks kompensētas mājsaimniecībām Latvijā ar vidēji zemu un zemu ienākumu līmeni.

Foto – Pexels

Šobrīd, pieņemot jauno likumu, izskaitļots, ka šim atbalstam varētu klasificēties apmēram 40 līdz 50% mājsaimniecību visā Latvijā.

Tiesa, tiek uzsvērts, ka atbalsts netiks izmaksāts pastāvīgi visas apkures sezonā, bet gan tikai tajos gadījumos, kad tiks konstatēts, ka ir sācies energoresursu cenu kāpums – tātad, ja briketes vai malka tiks iepirkta par “veco cenu” un tā nebūs augstāka kā pērn, pabalstu valsts nepiešķirs.

Šobrīd jaunais likums arī paredz, kad atbalsts par energoresursiem nozīmē to, ka daļēji tiks nosegtas izmaksas par elektroenerģiju, tajā skaitā – centralizēto siltumenerģiju, dabasgāzi, kā arī citiem apkures veidiem – par malku, granulām, briketēm un dīzeļdegvielu.

Tiek solīts, ka tās mājsaimniecības, kuras var pretendēt uz šī pabalsta saņemšanu, turpmāk identificēs īpaši veidota sistēma, kas apkopos Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālo apdrošināšanas un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datu bāzēs pieejamo informāciju.

Pievienot komentāru