Novērtēs pat prasīgākie! Mammas iemīļotie biezpiena virtuļi jeb pončiki

Mana māte, lai arī nav īpaša ēdiena gatavošanas entuziaste, ir viena no retajām personām, kuras gatavošana patiešām izceļas ar unikālu kvalitāti.

Ir daži ēdieni, kurus viņa pagatavo labāk nekā ikviens cits, un viena no šīm izcilajām receptēm ir viņas biezpiena virtuļi, kurus mūsu ģimenē mēs saucam par siera kūkām. Šie virtuļi ir kļuvuši par īstu ģimenes iecienītāko ēdienu, un katra reize, kad tie parādās uz galda, ir kā maza svētku reize.

Mamma šos biezpiena virtuļus gatavo “uz aci”, kas nozīmē, ka viņa nepievērš lielu uzmanību precīzām mērvienībām vai sastāvdaļu proporcijām.

Viņas metode ir pilnībā intuitīva, balstoties uz gadiem ilgu pieredzi un iemaņām. Tomēr es esmu izvēlējusies pievērsties precizitātei un esmu pārveidojusi viņas recepti, lai to varētu pagatavot ar precīziem daudzumiem un sastāvdaļu attiecībām, kas ļauj nodrošināt vienmērīgus un garšīgus rezultātus katru reizi.

Lai gan manas mātes recepte nav īpaši sarežģīta, tās noslēpums slēpjas tieši tās vienkāršībā un mājīgajā garšā. Biezpiena virtuļi ir ne tikai viegli pagatavojami, bet arī pārsteidzoši daudzveidīgi – tie var būt gan saldi, gan sāļi, atkarībā no tā, ko jūs pievienojat. Ar katru kodienu jūs jūtat mātes mīlestību un rūpes, ko viņa ieguldījusi šajos virtuļos.

Mani sagatavotie izmēri gramos ir paredzēti, lai atvieglotu jūsu ēdiena gatavošanu un palīdzētu sasniegt tādu pašu brīnišķīgu rezultātu kā manai mātei. Tas ļauj precīzi noteikt sastāvdaļu daudzumus, neradot nevajadzīgu sarežģītību. Katrs aspekts no šīs receptes tiek rūpīgi izstrādāts, lai nodrošinātu, ka arī jūs varat izbaudīt tās pašas lieliskās garšas, ko mēs, ģimene, esam iemīlējuši.

Ja vēlaties izbaudīt biezpiena virtuļus, kas ir ne tikai tradicionāli garšīgi, bet arī pilnīgi precīzi pagatavoti, šī recepte būs lielisks sākums. Jums būs nepieciešams tikai nedaudz pacietības un vēlme izbaudīt autentisku mājas ēdienu, lai radītu ēdienu, kas noteikti iepriecinās visus jūsu ģimenes locekļus un draugus.

Sastāvdaļas 2 porcijām : Velku biezpiens 200 grami cukurs 50 grami olas 1 gab skābo krējumu 2 ēd.k. kviešu milti 100 grami šķipsniņa sāls soda (nedzēst) 1/4 tējk.

Ēdienu gatavošanas recepte :

Biezpienu sajauc ar krējumu, olu, cukuru un sāli.

Pievieno ar sodu izsijātus miltus un samīca mīklu (tā nedrīkst būt pārāk stingra).

Katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Tam vajadzētu būt pietiekami daudz, lai virtuļi peldētu. Ar augu eļļu ieziestām rokām no mīklas veido iegarenus vai apaļus virtuļus. Cep karstā eļļā līdz zeltaini brūnai.

Pārnes uz papīra dvieļiem, lai noņemtu liekos taukus. Pasniedziet siltu vai aukstu. Ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Leave a Comment