Neuzmanīgas mājsaimnieces pieļauj šo kļūdu, cepot saldētas kotletes, un kaķis tās ēd vakariņās

Man ir veca draudzene. Es neteikšu, ka viņa ir labākā, bet viņa ir viltīga un gudra — tas noteikti! Viņa prot iepriecināt vīru un parādīt, kāda ir laba mājsaimniece ar vismazāko enerģijas un laika zudumu. Dažām sievietēm (un man) vajadzētu no viņas pamācīties, kā pareizi rīkoties ar pusfabrikātiem, cept saldētas kotletes, pastētes un tīrradņus.

Kā cept saldētas kotletes

Es jums pastāstīšu vienu stāstu. Drauga vīram patīk vakariņot mājās. Zinot, ka viņš grasās kāpt uz sliekšņa, veiklā sieva ātri uzsildīja cepeškrāsni un ielika jau iepriekš veikalā nopirktos gatavos gardos pīrāgus. Viņas vīrs ienāk virtuvē, un visā istabā valda aromāti, un viņa acu priekšā viņa mīļā sieva izņem no krāsns sārtus pīrāgus. “Mīļā, kā tev iet laikā! Pīrāgi ieradās tieši laikā! Es to izcepu speciāli jums!” – un viņam uz vaiga – smīkņāt! Vīrs ir laimīgs (un labi paēdis!), draudzene ir laimīga. Idille!

Nolēmu sekot viņas piemēram un vakariņām lielveikalā nopirku saldētus pusfabrikātus: gribēju vīru palutināt, jo viņš vienkārši dievina kotletes, un man nebija nekādas vēlēšanās visu vakaru stāvēt pie plīts.

Lasi arī: Lai biskvīta kūka iznāktu gaisīga un pūkaina, jāievēro stingri noteikumi, jāiegaumē vai jāpieraksta

Kad vīrs pārnāca no darba, kotletes bija izkusušas, un es sāku tās cept. Paņēmu pannu, ielēju saulespuķu eļļu, visu kārtīgi uzkarsēju un izkārtoju kotlešu rindu. Man par bēdu, kotletes acu priekšā sāka jukt un rāpot, un pannā glīti izceptā trauka vietā izveidojās nesaprotams bardaks. Man gribējās smieties un raudāt reizē!

Nedaudz nomierinājusies, piezvanīju draudzenei, lai padalītos pieredzē, kā cept saldētas kotletes. Tiklīdz es pateicu dažus vārdus, viņa mani pārtrauca: “Ļaujiet man uzminēt, jūs tos atkausējāt!” Es biju apmulsusi: “Bet kā…” Draugs iesmējās: “Kā es uzminēju?!” Tas ir ļoti vienkārši: es pieļāvu tieši tādu pašu kļūdu pirmo reizi! Atcerieties!” Un mans draugs man izskaidroja visas pusfabrikātu gatavošanas nianses.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment