Nepērciet šādas mēbeles! 5 kritiski sliktas kvalitātes pazīmes

Mēbeļu iegāde nav lēta. Mēbelēm jābūt izturīgām un jākalpo gadiem vai pat gadu desmitiem. Taču diemžēl lielākā daļa mūsdienu mēbeļu ir tālu no šādiem kvalitātes standartiem.

Kā atpazīt nekvalitatīvas mēbeles pirms to iegādes, lai pēc pāris gadiem nenožēlotu, lasiet tālāk.

Izvairieties no finiera

Finieris ir plāns koka slānis, parasti aptuveni trīs milimetrus biezs, ko izmanto, lai pārklātu zemākas kvalitātes koksni un padarītu mēbeles pievilcīgākas. Tā ir nopietna bīstamības zīme. Koksne ar finieri ir mazāk izturīga un var viegli šķelties.

Sliktākais finiera veids ir koka lamināts, kas ir papīra vai plastmasas slānis ar koka faktūras atveidojumu, kas uzklāts uz lētiem materiāliem, piemēram, skaidu plātnēm.

Kopumā mēbeļu iegāde, kas izgatavotas tikai no tīra koka, ir kvalitātes pazīme. Masīvkoka izstrādājumi parasti ir izturīgāki pret nodilumu, jo īpaši, ja tie ir pakļauti ūdens iedarbībai, savukārt skaidu plātnes izstrādājumi mitruma ietekmē var uzbriest, bet finieris var nolobīties vai saplaisāt.

Pārbaudiet mīkstā pildījuma blīvumu

Iegādājoties mīkstās mēbeles, ir svarīgi pārbaudīt to iekšpusē esošo putuplastu ērtumu un blīvumu. Stīvi vai saguruši spilveni var liecināt par to, ka pildījuma materiāli nav kvalitatīvi. Pat atveriet ārējos pārvalkus, lai pārliecinātos, ka pildviela iekšpusē ir bieza un klāta ar šķiedru.

Pārbaudiet detaļu savienojumu

Tas, kā koka daļas ir savienotas kopā – ar savienojumiem -, norāda uz izstrādājuma kvalitāti. Nevilcinieties pajautāt pārdevējam par izmantoto savienojumu veidu. Piemēram, slēģu savienojums liecina par izturību, savukārt mēbeles, kas savienotas ar naglām, nevar izturēt lielu svaru.

Izvairieties no mēbelēm ar līmētām, skavotām, piespraustām vai skrūvējamām savienojuma vietām. Šādas mēbeles var viegli sabrukt.

Lasi vēl: Jums nav grīdas tīrīšanas līdzekļa? Lūk, ar ko to var aizstāt vienkārši izcili

Pārliecinieties, ka visa mēbele ir izturīga

Nav nekā kaitinošāka par šūpojošu galdu vai krēslu. Pirms pasūtāt mēbeles, pārliecinieties, ka tās ir izturīgas un uzticamas: tās nedreb un nešūpojas, pārbaudiet atsauksmes tiešsaistē.

Pozitīvas iezīmes ir atvilktnes, kas viegli veras, no masīvkoka izgatavotas kājas, kas nav salīmētas vai pielīmētas kopā, vai balsti (koka detaļas, kas savieno divas kājas pie grīdas, lai nodrošinātu papildu izturību). Vēl viena laba zīme ir, ja rokturis un kāja vai krēsla atzveltne un kāja ir izgatavoti no viena masīva koka gabala.

Izvēlieties kvalitatīvus audumus

Mēbeļu stāvokli var ietekmēt arī audumi. Izvēlieties cieši austu audumu ar lielu diegu skaitu, kas cieši pieguļ rāmim un polsterējumam. Pievērsiet uzmanību vienmērīgām šuvēm un malām, kā arī spilveniem ar rāvējslēdzējiem.

Izvairieties no materiāliem, kas berzējot viegli pūkojas, oderēm, kas spīd cauri, izmazgātiem vai izbalējušiem apdrukām un rakstiem un šuvēm, kas nesakrīt.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Mīkstajām mēbelēm pārliecinieties, vai raksts ir pareizi izlīdzināts un vai paneļiem ir oderējums. Noskaidrojiet informāciju par audumu pie ražotāja.

 

Leave a Comment