Ne tikai naudas dēļ: kāpēc nevajadzētu svilpt mājās vai uz ielas

Ja jūs nezināt, kāpēc nevarat svilpot uz ielas un iekštelpās, tad pastāstīsim  par pārsteidzošiem iemesliem.

Droši vien milzīgs skaits cilvēku vismaz reizi mūžā ir dzirdējuši, ka svilpšana ir tabu banāla iemesla dēļ – it kā “nebūs naudas”. Taču ne visi zina, par vēl kādu iemeslu, kāpēc nedrīkst svilpot mājās un uz ielas dienā un naktī.

Vispirms ir vērts iedziļināties – saprast, kādas neparastas īpašības cilvēki piedēvē svilpošanai. Kā izrādās, jau senos laikos ticēja, ka svilpšana var ietekmēt laikapstākļus un garu pasauli.

Ko simbolizē svilpošana

Lai arī mūsdienās nereti ir dzirdams, kad cilvēki svilpo, lai izteiktu kādu novērtējumu, vai, lai laiski kavētu laiku, senatnē svilpošana simbolizēja briesmu tuvošanos. Turklāt, ar briesmām tiek domātas gan ienaidnieku tuvošanās, ja, piemērām, vietējā kopiena bija konflikta situācijā ar citu, gan, piemēram, brīdinājumi par situāciju dabā, piemēram, spēcīgu negaidu.

Kāpēc nedrīkst svilpot mājā

Senos laikos tika uzskatīts, ka svilpšana mājā var pamodināt un sadusmot mājas gariņu, un viņš pametīs mājokli un aiznesīs līdzi naudu.

Tika uzskatīts, ka tumšie spēki komunicē caur svilpšanu, tāpēc cilvēks, kurš pastāvīgi svilpo, it kā var ap sevi pulcēt ļaunos garus. Šī iemesla dēļ mājā var rasties problēmas un konflikti. Tāpēc parastās dienās nedrīkst svilpot telpās.

Pastāv māņticība, kas attiecās uz kāzām. Šajā dienā īpaši uzmanīgi jāpārliecinās, vai pieaugušie mājās nesvilpo (bērniem šādu uzvedību var piedot). Tiek uzskatīts, ka, ja kāzās tiek svilpots, tad pāris ilgi nedzīvos kopā – ģimenei draud iziršana.

Lasi vēl: Viena pārsteidzoša emocija, kas var palīdzēt gūt panākumus darbā

Vai ir iespējams svilpot pagalmā

Svilpšana uz ielas, gluži tāpat kā svilpošana mājās, tiek uzskatīta par nepieņemamu. Senos laikos tika uzskatīts, ka, svilpojot, var izprovocēt spēcīgu vētru, kuras dēļ tiks iznīcināts viss ražu sējums.

Svilpi lietoja jūrnieki, viņi ticēja, ka, pateicoties tai, var izsaukt vēju, kas piepildīs buras un ļaus ātri doties tālāk.

Tagad, ja jums jautā, vai dienā vai naktī var svilpt uz ielas, varat droši atbildēt – nē.

Ja neticat ticējumiem, svilpšana mājās un uz ielas būtu jāatmet vismaz viena iemesla dēļ – tā nav labas audzināšanas izpausme.

 

 

Leave a Comment