Nacionālās apvienības frakcija Rīgas domei pieprasa pārtraukt nevienlīdzīgo sabiedriskā transporta atlaižu piešķiršanu pensionāriem

Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcija aicina sasaukt ārkārtas Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdi par spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem, kas paredz braukšanas maksas atvieglojumus Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā.

Atvieglojumu piešķiršanas kārtība veido nevienlīdzīgu situāciju Latvijas un citu valstu pensionāru vidū valstu individuāli noteiktā pensionēšanās vecuma dēļ. Līdz ar to, pārstāvot Latvijas iedzīvotāju intereses un tiesības, nepieciešams nekavējoties izvērtēt un grozīt spēkā esošos saistošos noteikumus.

Deputāts J.Klotiņš: “Nav skaidrs, kā Latvijas galvaspilsētā var būt tāda situācija, ka Rīgā deklarējušās Krievijas un citu ārpus Eiropas Savienības valstu personas sabiedriskajā transportā var braukt jau no 55 un 60 gadu vecuma, kamēr Latvijas iedzīvotāji šo privilēģiju var saņemt tikai no 63 gadu vecuma. Latvijas pilsoņi dzīvo savā tēvzemē, veido mūsu valsti un godprātīgi maksā nodokļus, nesaņemot šos atvieglojumus – tikmēr citu valstu iedzīvotāji šo privilēģiju var izmantot gadiem ilgi. Šāda situācija nav pieņemama, un nedrīkstētu būt. Mūsu uzdevums ir par to rūpēties pat tad, ja kāda no atbildīgajām amatpersonām par to nemāk, nespēj vai arī nav vēlējusies par to pat savlaicīgi padomāt!”

Ārkārtas sēdes ietvaros deputāts J.Klotiņš plāno virzīt priekšlikumu situācijas risināšanai, aicinot lemt par atvieglojumu noteikšanu 100% apmērā no brauciena biļetes cenas tikai tiem pensionāriem, kuri ir Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kā arī Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas un Šveices Konfederācijas pilsoņi. Savukārt citu valstu pilsoņiem par sabiedrisko transportu Rīgā būtu jāmaksā noteiktā brauciena maksa pilnā apmērā.

Paredzams, ka grozījumiem būs pozitīva ietekme uz Rīgas iedzīvotāju sabiedrību. Šie grozījumi motivēs personas saglabāt vai iegūt Latvijas valstspiederību. Tie stiprinās piederības sajūtu Latvijas valstij un tautai, kā arī veicinās uzticēšanos valsts institūcijām.

Pievienot komentāru