Mugura uzreiz pārstāja sāpēt! Ķerieties arī jūs klāt šiem sešiem vingrinājumiem!

Lokanā čūska

Cilvēka jaunekliskumu nosaka viņa mugurkaula elastība un kustību spējas. Šī vingrinājuma pamatā ir vieglās čūskas kustības, kuras jāveic ir ar elastību. Senos laikos viedie vēroja dabu un pēcāk centās attēlot tajā redzēto, šādi izveidojot fiziskus vingrinājumus. “Lokanā čūska” ir jogas āsana, taču nesatraucieties, jo šo vingrinājumu var veikt teju ikviens.

Apgulieties uz vēdera, kāju pirkstus spiediet uz leju, ķermeņa augšdaļu celiet ar rokām uz augšu tik cik varat. Pats galvenais ir sajust muskuļu saspringumu, taču pārlieku nepārcensties.

Embrija poza

Sajūtieties no jauna tā, it kā atrastos mammai vēderā – paguliet embrija pozā. Lai izpildītu šo vingrinājumu, apgulieties uz muguras un pievelciet kājas sev pie vēdera, apķeriet tās ar rokām.

Šādā pozīcijā jāpaguļ no 30 sekundēm līdz pat minūtei. Šo vingrinājumu iespējams pildīt pat tad, kad skatāties savu iemīļotāko seriālu. Tikai ieteicams apgulties uz grīdas.

Apstāties leņķī

Šī vingrinājuma pamatprincips ir nostāšanās leņķī un visu muskuļu atslābināšana. Lai izpildītu šāda “kalna” pozu, būs nepieciešama vingrošanas bumba. Ja jums tāda nav, palīgā nāks dīvāna mala vai krēsls.

Sapinušās kājas

Šis vingrinājums ir mazliet sarežģītāks par iepriekšējiem, taču tā izpildei nav nepieciešama iepriekšēja fiziskā sagatavotība – to var izpildīt teju ikviens.

Apgulieties uz muguras, vienu kāju salieciet 90 grādos, bet otru palieciet zem tās. Aizķerieties aiz apakšējās kājas un lēnām to velciet pie sevis, šādi ceļoti uz augšu virsējo kāju. Mazliet noturiet sevi šajā pozīcijā, vēlams vismaz vienu minūti. Veiciet astoņus atkārtojumus katrai kājai.

Noteikti izmēģiniet regulāri pildīt šos sešus vingrinājumus un jūs aizmirsīsiet par muguras sāpēm! Pats galvenais ir neslinkot.

avots

Pievienot komentāru