Maiga Vistas gaļa ar 40 ķiploka daiviņām; Nebiju domājusi, ka gaļa būs tik sulīgi garda

Vistas gaļa ar 40 ķiploka daiviņām ir īsts franču kulinārijas klasikas piemērs, un tā garša ir ne tikai izsmalcināta, bet arī ļoti aromātiska.

Gardajā blogā jau ir pieejama šī ēdiena oriģinālā versija, kurā tiek izmantota vesela vista, kas tiek cepta cepeškrāsnī.

Šī versija ir ideāli piemērota īpašiem gadījumiem, svētku mielastam vai viesu uzņemšanai, kad vēlaties pārsteigt ar ko patiesi iespaidīgu.

Tomēr ikdienā, kad laika ir mazāk un vēlaties pagatavot kaut ko tikpat garšīgu, bet vienkāršāku, ir vērts izmēģināt šo alternatīvo recepti, kas paredz vistas cisku izmantošanu.

Šī ikdienas recepte ir ne tikai vienkāršāka, bet arī ātrāk pagatavojama, jo neprasa cepeškrāsns izmantošanu.

Tā ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas baudīt franču virtuves garšas, neieguldot pārāk daudz laika un pūļu gatavošanā.

Turklāt, izmantojot vistas ciskas, gatavības noteikšana ir vienkāršāka, kas ir īpaši svarīgi tiem, kas vēl tikai sāk apgūt kulinārijas prasmes.

Ja dod priekšroku liesākai gaļai, vistas ciskas var aizstāt ar vistas krūtiņu fileju.

Šis aizvietojums ne tikai nodrošinās vieglāku ēdienu, bet arī saīsinās gatavošanas laiku, padarot recepti vēl piemērotāku ātrām vakariņām darba dienas vakarā.

Sastāvdaļas 4 porcijām : vistas ciskas 8 gab. ķiploku 40 zobi sausais baltvīns 100 ml. svaiga timiāna zariņi 2-3 gab. vistas buljons vai ūdens 150 ml. sāls un pipari pēc garšas neliels pētersīļu ķekars

Ķiplokus nomizo.

Izgrieziet kaulus no vistas ciskas. Mēs noņemam vai atstājam ādu pēc vēlēšanās. Katliņā uz lielas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļa. Vairākās partijās apcepiet vistas gaļu līdz zeltaini brūnai no visām pusēm, apmēram minūti vienā partijā. Pārnes uz šķīvi.

Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un pievienojiet pannā veselas ķiploka daiviņas.

Apcep, maisot, 1 minūti. Pievieno timiānu, pārlej vīnu. Pagatavojiet pāris minūtes.

Atgrieziet vistu katliņā.

Pievienojiet buljonu vai ūdeni un sāli pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns, zem vāka, apmēram 20 minūtes (krūtiņas filejai – 10 minūtes). Apkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un noņem no uguns.

Lai labi garšo!

Leave a Comment