Maiga un ātri pagatavojama : Vistas zupa ar ķirbi un rīsiem

Šī jaunā zupa ir lielisks papildinājums jūsu ķirbju recepšu krājumam!

Tā ir ne tikai garšīga un gaiša, bet arī ideāli piemērota vēsajiem rudens un ziemas vakariem, kad nepieciešams kaut kas sildošs un sātīgs. Zupa tiek pagatavota ar rūpīgi izvēlētu aromātisku garšvielu komplektu, kas piešķir tai unikālu un bagātīgu garšu.

Ķimenes, koriandrs un Imeretijas safrāns ne tikai pievieno izsmalcinātu aromātu, bet arī dod zupai dziļumu un intensitāti, kas to padara daudz interesantāku par tradicionālu vistas zupu ar rīsiem.

Šīs zupas pamatrecepte ir pietiekami elastīga, lai jūs varētu eksperimentēt ar dažādiem gaļas veidiem.

Lai gan recepte sākotnēji paredz vistas izmantošanu, jūs varat to viegli aizstāt ar tītaru, kas piešķirs zupai nedaudz bagātāku un sātīgāku garšu.

Ja vēlaties kaut ko izsmalcinātāku, varat izmantot truša gaļu, kas zupai piešķirs maigu un smalku garšu. Visas šīs variācijas ir lieliski piemērotas un ļauj pielāgot zupu jūsu garšas vēlmēm.

Zupas pagatavošanas process ir vienkāršs, taču rezultāts būs iespaidīgs. Ķirbju saldo un maigo garšu lieliski papildina garšvielu komplekss, radot harmonisku un izsmalcinātu ēdienu.

Tā ir zupa, kas noteikti kļūs par jūsu ģimenes mīļāko ēdienu rudens un ziemas sezonā. Ideāla siltajām vakariņām kopā ar svaigu maizi vai grauzdiņiem, tā kļūs par komforta ēdienu, ko vēlēsieties baudīt atkal un atkal.

Sastāvdaļas 6 porcijām : Buljons-bāze vistas kājas 3 gab. vidējais sīpols 1 gab ķiploku 3 zobs lauru lapa 1 gab melnie piparu graudi 10 gab. ūdens 2,5 litri sāls 1 tējk. vidējais sīpols 1 gab ķirbis 300 grami ķiploku 3 zobs maltas ķimenes 1/2 tējk. maltais koriandrs 1 tējk. maltais Imeretijas safrāns 1 tējk. rīsi 50 grami sāls pēc garšas

Sagatavojiet buljonu. Kājiņas liek katliņā, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, lauru lapas, piparu graudus un krusteniski sagrieztu sīpolu. Ielejiet ūdeni un pievienojiet nedaudz sāls. Novietojiet pannu uz plīts un uz vidējas uguns uzvāra. Pēc tam samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet buljonu bez vāka apmēram 30 minūtes. Pēc šī laika noņemiet kājas no buljona un nedaudz atdzesējiet, lai tās varētu pacelt ar rokām. Vāra buljonu vēl 10-15 minūtes. Noņemiet mīkstumu no kājām un izjauciet to gabalos.

Smalki sagrieziet sīpolu un ķiploku. Ķirbi sagriež kubiņos, kuru mala ir apmēram 1-1,5 cm.

Katliņā ar biezu dibenu uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļa. Pievienojiet sīpolu un apcepiet, maisot, apmēram 3-4 minūtes. Pievieno ķirbi un maisot cep vēl 3 minūtes.

Pievienojiet pannā ķiplokus un garšvielas.

Vāra, maisot, apmēram minūti. Pievieno rīsus.

Ielejiet karstu buljonu, uzvāra, samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet bez vāka, līdz ķirbis ir mīksts un rīsi gatavi, apmēram 20-25 minūtes. Pašās beigās liekam pannā vistu, zupai, ja nepieciešams, pievienojam sāli un uzkarsējam pāris minūtes. Pasniedziet pārkaisītu ar zaļumiem pēc garšas un vēlmes.

Leave a Comment