LVM vides izglītības programmās pērn piedalījās vairāk nekā 23 500 skolēnu.

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) publicēja informāciju, ka pērn savās vides izglītības programmās piedalījās 23 566 dažāda vecuma skolēni un 759 skolotāji.

LVM vides izglītības nodaļas vadītāja Līga Abizare stāsta, ka lielākais dalībnieku skaits LVM ekoprogrammās tradicionāli ir bijis mazāko bērnu grupās – LVM ekoprogrammā bērnudārziem “Cūkmena detektīvi” piedalījās 8600 bērni no 294 grupiņām, savukārt sākumskolas programmā “mammadaba meistarklase” piedalījās 7477 skolēni no 147 klasēm.

Septembrī “LVM Meža ekspedīcijās” devās 5990 sesto klašu skolēni – liels interesentu pieplūdums.

Citas izglītības programmas, piemēram, “LVM meža olimpiāde”, “Bioekonomikas skola”, uzlīmju konkurss “Skābeklis”, pulcēja skolēnus, kuri veidoja radošus darbus par mežu.

Vienlaikus, kad LVM informē sabiedrību par digitālās spēles “Mežotājs” panākumiem. Viņi izceļ arī jauno skolas meža programmu Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā. Šī programma katru mēnesi māca skolēniem par meža daudzveidību.

Skolas varēja uzzināt vairāk par mežu pie gida vairākos LVM tūrisma objektos – LVM dabas parkā Tērvetē, LVM Kalsnavas arborētumā un LVM Vijciema čiekurkaltē.

LVM vides izglītības programmas notiek sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, Latvijas Vides aizsardzības fondu un LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru. Šo programmu mērķis ir mācīt cilvēkus par vidi un to, kā to aizsargāt.

LVM pieder valstij, savukārt kapitāldaļu turētājs ir Zemkopības ministrija.

Pievienot komentāru