Ļoti garšīga un gaisīga krējuma kūka no “Selga” cepumiem

Gribi uzcept ļoti garšīgu krējuma kūku? Tev patiks ideja no “Ēdam mājās” – tikai no dažām sastāvdaļām var pagatavot ļoti garšīgu kūku, kā autors raksta – tā ir viegli pagatavojama kūka, kas burtiski kūst mutē!

Foto – ekrānuzņēmums no “Instagram”/ @edam_majas

Krējuma kūka

Sastāvdaļas:

  1. Kūkas forma – 20 cm
  2. Pamatnei – biskvīta cepumi (piemēram, Selga) – 120 grami
  3. Mīksta sviesta – 60 grami
  4. Pildījumam – skābais krējums (20 – 25%) – 600 grami
  5. Olas – 3 gab.
  6. Cukurs – 120 grami
  7. Kartupeļu ciete – 2 ēdamkarotes

Kā pagatavot? 

1. Pamatnei paredzētos cepumus sasmalcina, samaisa ar istabas temperatūras sviestu, ber kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru un izveido pamatni. Liek ledusskapī.

2. Traukā liek krējumu, pa daļām pievienojot, saputo ar cukuru. Tad pa vienai ieputo olas. Kartupeļu cieti ber mazā bļodiņā, vispirms samaisa ar nelielu daudzumu krējuma masas, tad lej kopējā kūkas masā un iemaisa. Iegūto mīklu lej uz kūkas pamatnes.

3. Kūku krāsnī novieto uz režģa plāts vidējā nodalījumā, apakšā liek plāti, uz kuras novieto trauku ar karstu ūdeni. Cep 170° aptuveni 45 minūtes – kūka ir gatava, kad to uzmanīgi pakustinot, virspuses sānu malas ir stingras, bet viducis viegli tricelīgs. Kūku ņem ārā no krāsns, pilnībā atdzesē (neizņem no formas), tad liek ledusskapī līdz pilnīgai gatavībai – vismaz uz 3-4 h, vislabāk uz nakti.

4. Pasniedzot kūku papildina ar svaigām ogām vai ogu/augļu mērci.

Pievienot komentāru