Ko nesīs piecu planētu parāde un kur tā būs labi redzama 2023. gada 28. martā

Unikālo planētu parādi ikviens varēs vērot 2023. gada 28. martā. Šajā dienā piecas planētas sarindosies vienā rindā.

Ļoti reti var redzēt zināmas planētas tuvu vienu otrai, vēsta portāls Abiem. Ja jūs nekad neesat redzējis tik valdzinošu dabas parādību, tad jums būs tāda iespēja.

Kas jums jāzina par planētu izvietojumu 2023. gada 28. martā

Tas, ka planētas sarindojas vienā rindā, diez vai ir reta parādība. Bet bieži šādās parādēs var redzēt 2 vai 3 planētas. Tātad 2023. gada februārī daudzi varēja novērot skaistu Veneras, Jupitera un Mēness kombināciju. Bet šeit ir piecu planētu parāde – šī parādība ir diezgan reta.

Lasi arī: Lūk, ar ko jāapkaisa tomāti, lai būtu bagātīga raža. Un nekādas ķimikālijas!

Pēc Edinburgas Universitātes zinātnieces Beta Billere teiktā, pēdējo reizi cilvēki šādu parādi varēja redzēt tikai 2016., 2020. un 2022. gadā. Ja pēkšņi jūs nevarat atrast laiku, lai pareizi apskatītu planētas, aprīlī jums būs šāda iespēja, taču planētas būs tikai 4.

 

Kad un kur būs redzama piecu planētu parāde

2023. gada 28. marta vakarā būs vērojama unikāla parādība – piecu planētu parāde, kas sastāsies rindā. Pēc saulrieta to būs vieglāk apskatīt, tomēr jāsaprot, ka varēs redzēt tikai dažas planētas. Merkurs un Jupiters būs skaidri redzami netālu no horizonta. Nedaudz augstāk virs tām atradīsies Venera.

Turklāt, ja jūs apbruņojaties ar binokli, tad tieši virs Veneras var redzēt Urāna mirdzumu. Marss atradīsies netālu no Zemes dabiskā pavadoņa.

Zemes iedzīvotāji varēs skaidri redzēt Venēru un Jupiteru. Tos var redzēt ar neapbruņotu aci, bet ar Urānu būs daudz grūtību, jo to var redzēt tikai ar teleskopa palīdzību. Kas attiecas uz Merkuru un Venēru, tie būs pieejami skaidrā laikā.

 

Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, kādas pārmaiņas tavā dzīvē var nest planētu parāde

COMMENTS

Pievienot komentāru