Lūk, ar ko jāapkaisa tomāti, lai būtu bagātīga raža. Un nekādas ķimikālijas!

Tomāti dod sulīgu un garšīgu ražu, ja par viņiem rūpējas. Bet to panākt mūsu klimatā ir ļoti grūti. Bet ir pāris triki.

Lai būtu laba raža, tomātiem ir nepieciešams slāpeklis, fosfors un kālijs, raksta Stiri Actuale. Tomēr ir arī daži pilnīgi dabīgi mēslojumi, kas var uzlabot ražu bez ķimikālijām.

LASI VĒL: Iestādiet dārzā tējas maisiņu, un notiks kaut kas pārsteidzošs!

Pelnu ūdens.

Ieber spainī 500 gramus pelnu un pievieno 5 litrus verdoša ūdens. Tad notecini un pievienojiet vēl 5 litrus. Tagad ar šo ūdeni vari laistīt tomātus.

Nātrene.

Paņem labu sauju nātres, sasmalcini viņi un apkaisi ar tām tomātu dobes.

Alus raugs.

3 litru traukā izšķīdini pusi tasi cukura, kurai pievieno 100 gramus alus raugu. Pārklāj bļodu un atstāj uz nedēļu. Uz maisījuma pievieno 10 litru ūdens un vari aplaistīt tomātus.

Piena šķīdums.

Uz 1 litru piena pievieno 10 litrus ūdens un apmēram 30 pilienus joda tinktūras. Var apsmidzināt augus ar šķīdumu ik pēc 10 dienām.

Bikarbonāta šķīdums.

Pievieno 1-2 tējkarotes sodas uz litru silta ūdens un izsmidzini šķīdumu uz augiem.

LASI VĒL: Stādu gurķus pēc baltkrievu tantes mācītā – raža ir fantastiska!

Banānu miza.

Vienkārši uzliec banānu mizu uz augsnes netālu no augiem. Tas padara augsni piesātinātu ar minerāliem.

Bet kā tu mēslo tomātus?

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    zem katra tomāta iestāda reņģi

  • <cite class="fn">Dainis</cite>

    To iemācījos jau sen… N – P – K : angļu valodā up – down – all around. Tas nozīmē, ka N dos stādiem visu, kas virs zemes ieskaitot augļus, protams, P dos visu, kas zem zemes, t.i., spēcīgas saknes un K dos “all around”, t.i., “turgor pressure” – spēcīgu “tvirtu”, stingru stādu ar nenošlukušām lapām. Uz katra zemes vai fertilaizera pakas jābūt uzrakstīta NPK attiecība, tātad, skaties uz saviem stādiem, kas trūkst… ja saknes neaug, tad vajag vairāk P, ja augļus nedod, tad vajag vairāk N, ja lapas nošļukušas vajag K. Visa zinātne…

  • <cite class="fn">Dainis</cite>

    … jā, un raksta autoram nav diez ko dziļa izpratne par NPK attiecībām, tā vien izskatās… 😀 tie padomi ir tādi samērā nekādi. Viss minētais, tur pelnu ūdens, nātrene, alus raugs, banānu miza, piens, bikarbonāts… tad ko man tur visu to pēc kārtas gāzt tomātiem virsū, vai? T.i., nav norādīts, kādiem gadījumiem katrs vajadzīgs… un komentārs “bez ķimikālijām” ir vispār samērā smieklīgs, jo viss, pilnīgi viss ir ķimikālijas, tā pati esences attiecība N-P-K, kas katram stādam epieciešama, ir nepieciešamo ķimikāliju attiecība, kas katram stādam ir savādāka un tiek pieregulēta attiecīgi vajadzībām.

  • <cite class="fn">Ligita Strazda</cite>

    sen jau to visu izmantoju, bet banānu mizas gan garām, nezinu, kas tādas aplamības var rakstīt. Ar pelnu ūdeni visus piebaroju, bet tikia ar smidzinātāju un pievienoju uz 10l 15-20 pilienus Joda.

  • <cite class="fn">Ome</cite>

    Pelnus agrak visu ziemu bera ara uz darzs

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    es laistu ar naatru vircu,citreiz strunu vircu.apkart tomatiem saliku salmus.

  • […] Lasi arī: Lūk, ar ko jāapkaisa tomāti, lai būtu bagātīga raža. Un nekādas ķimikālijas! […]

Pievienot komentāru