Ko nedrīkst dāvināt jaunas mājvietas ievākšanās ballītē: dāvanas, ar kurām jābūt pēc iespējas piesardzīgākiem

Jauna mājokļa iesvētīšanas ballīte ir priecīgs notikums, lai pulcētos kopā ar ģimeni, draugiem un paziņām. Taču, kā zināms, viesos nevajag doties tukšām rokām.

Tāpēc dāvana jāizvēlas pēc iespējas atbildīgāk, jo tai jāatspoguļo saņēmēja intereses, personība un/vai dzīvesveids. Dažas iespējas ir virtuves piederumi, telpaugi, mājas piederumi (pledi vai vannas piederumi) un pat mākslas darbi. Taču tikai retais atceras, ka daži priekšmeti saskaņā ar seniem ticējumiem var nest nelaimi.

Mēs jums pastāstīsim, kādus priekšmetus nevajadzētu dāvināt un kāpēc.

Pulksteņi

Pulksteņi bieži tiek uzskatīti par personīgiem priekšmetiem, un tie ir diezgan dārgi. Tāpēc dāvināt tos kā mājas sagaidīšanas dāvanu nav tā labākā ideja. Saņēmējs ne vienmēr var tos novērtēt, un bieži vien tos nemaz neizmantos. Tāpēc tā ir sava veida tukša un bezjēdzīga naudas izšķiešana.

Bet, ja atstājam malā mūsdienu pasaules formalitātes un pievēršamies senajiem ticējumiem, pulksteņi ir nelaimes, vientulības, šķiršanās un tuvojošās nāves vēstneši. Dāvinot šādu dāvanu, jūs nolemjat ģimeni skumjām domām par laika īslaicīgumu, eksistences trauslumu un gaistošiem mirkļiem.

Nedāviniet pulksteņus jaunlaulātajiem vai precētiem pāriem, jo tie garantē nesaskaņas ģimenē, pareģo skandālus un slimības. Savukārt ķīnieši uzskata, ka pulksteņa ritējums ir saistīts ar cilvēka dzīvības enerģiju, tāpēc, tiklīdz pulksteņi apstājušies – melna svītra nav tālu.

Spoguļi

Dažādās kultūrās un leģendās spoguļi bieži tiek uzskatīti par mistiskiem un spēcīgiem priekšmetiem. Daudzās sabiedrībās un garīgajos ticējumos spogulis tiek raksturots kā portāls uz citu pasauli vai dimensiju, un skatīšanās tajā var ļaut cilvēkam ieraudzīt lietas ārpus savas realitātes.

Tas var radīt pārliecību, ka spoguļi spēj atklāt apslēptus noslēpumus vai pareģot kāda cilvēka likteni. Dažās kultūrās nejauši saplaisājis vai saplēsts spogulis tiek uzskatīts par nelaimi, jo tas cilvēkam vai viņa ģimenei var nest ļaunumu un nelaimi.

Lasi vēl: Gaidiet laimi pēc 40 gadiem: kuri sieviešu vārdi šajā vecumā nes veiksmi

Citos ticējumos teikts, ka spoguļos dzīvo dēmoni, kas nozog skaistumu un jaunību, kā arī cilvēka enerģiju. Tāpēc cilvēki var just nespēku, nogurumu, galvassāpes un nepamatotu trauksmi. Arī spoguļi nes nelaimi, strīdus un nesaskaņas ģimenē, tāpēc no šādām dāvanām ir vērts izvairīties, citādi pastāv liela iespēja sastapties ar īstu postu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment