“Katra iestāde šai valstī pieder Latvijas tautai. Viņi maksā nodokļus!” – Hosama Abu Meri izteikumi raidījumā pamatīgi “uzkarsē” soctīklus

Hosams Abu Meri
Foto – ekrānuzņēmums

Politiķis, šā brīža vese***bas ministrs Hosams Abu Meri nesen viesojās LTV diskusiju raidījumā “1:1”. Viņa izteikumi šajā raidījumā pamatīgi “sašūpoja” soctīklus. Cilvēki pēc šī ieraksta nebeidz izteikt savas pārdomas.

“Latvijā ir tāda tradīcija. Jebkurā jautājumā, kad tu sāc runāt par pārmaiņām, visi uzreiz ir pret. Visi pret! Tu sāc saņemt zvanus no politiķiem Latvijā, ka iestādes vadītāju amati ir apdraudēti…” – stāsta politiķis.

Žurnālists Rēders pārvaicā: “Vai jūs sākat saņemt zvanus?”.

“Protams! Zvana viens deputāts, zvana otrs deputāts, kāds cits ministrs – viņi baidās. Bet par ko jūs baidāties? Bail iestādes vadītājam par savu amatu? Es negrasos mainīt nevienu – man nav tāda spēka, tās ir pašvadlības iestādes – par Dzemdību namu. Mēs gribam sadarboties. Vai atkal tērēt naudu uz lielas mājas rēķina?” – neizpratnē Hosams.

Žurnālists Rēders vēlas precizēt, no kurienes tieši ministrs saņēmis zvanus.

Lasi vēl: VIDEO. “Jāpamēģina arī tajā lauciņā…” – režisors Džilindžers intervijā par sevi atklāj ko tādu, ko līdz šim nezināja neviens

“Arī no parlamenta, gan arī no pašvaldības, piemēram, no Slimnīcas biedrības par manu paziņojumu. Kādu paziņojumu? Man nebija nekāds paziņojums! Viņi uzreiz sāk likt kaut kādas problēmas priekšā, taisa te bedres, lai tu neej uz priekšu, lai tu baidies.

Foto – ekrānuzņēmums

Bet kad mēs domāsim par valsti uz priekšu? Beidzam domāt par šodienu, beidzam domāt par sevi, kur sēžat – “tā ir mana iestāde”. Tā nav tava iestāde! Katra iestāde šai valstī pieder Latvijas tautai. Viņi maksā nodokļus, lai es sēžu tajā iestādē. Tā kā beidzam šito.

Man nekāds spiediens no politiķiem nebūs, nepieņemšu. Es pieņēmu šo amatu, zinot, ka varbūt pēdējo reizi esmu šādā amatā. Jo es darīšu kā uzskatu par pareizi,” – viņš saka, un akcentē, ka katru dienu tiekas ar speciālistiem savā jomā, un ieklausās viņos.

Vēlāk arī dziedātājs un TV raidījumu vadītājs Lauris Reiniks pārpublicēja kadru no šī raidījuma socvietnē “X” un pie video pierakstīja: “Es ļoti gribētu, ka visi ministri tik kaislīgi un dedzīgi runātu par savu jomu. Šis bija TIK LABS un atklāts moments vakardienas intervijā. Kā mēs paši daudz ko bremzējam, baidoties par saviem krēsliem. Un tā zvanīšana… Paldies Hosams Abu Meri un izturību. Es ticu tev!”

Foto – ekrānuzņēmums

Komentāros pie Laura ieraksta citi cilvēki raksta:

“Redz, ja visi ministri būtu savas jomas speciālisti, kas nedrebētu par savu kreslu un vietu politiskajā hierarhijā, kas, savukārt, ietekmē viņa finanses un statusu, daudz ambiciozāk un valstiskāk rosītos. Problēma ir kadros, kas tiek iecelti amatos, tā teikt…”

“Jā, viņš ir labs, profesionāls, pieprasīts ārsts, kuram ir lieliska aizmugure – pacienti, kuri novērtē viņa darbu. Līdz ar to viņš var atļauties būt neatkarīgs (arī finansiāli) un tiešs. Lielisks piemērs, kā notiek lietas LV – zvanīšana un ietekmēšana…brrr.”

“Beidzot dzirdējām no viena ministra loģisku, profesionālu runu, bez Siliņas, Pinto, Lībiņas tukšās jaunvalodības ar jēgu, cieņpilnību un ilgtspējību…”

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 71%

0%

“Tā ir, ja mums būtu šādi ministri tad sen dzīvotu jau viena līmeni ar kaimiņiem, nevis nejēgas kas visu nogremdē un iznīcina bez iedziļināšanas problēmas! Apvienoja novadus nu tagad ir labāk??? Skolas slēdz, pastus arī.”

“Laikam vēl neviens ministrs mūsu valstī nav tik precīzi pateicis, ka lielākai daļai augstos amatos sēdošajiem, krēsls pie pakaļas ir kā pieaudzis.”

“Mazliet komiski, vienīgais ministrs, nelatvietis, kuram rūp daudz vairāk….”

“Kaut būtu vairāk šādas attieksmes valsts iestādēs 🙂 Veiksmi darbā!”

“Ir, vismaz viens ministrs kas neturas iekrampējies savā amatā, bet rūp sava nozare. Kas neizdabā vajadzīgiem cilvēkiem , kas nepadodas šantāžai un draudiem. Izturību un stiprus nervus cienītais Hosam Abu Meri.”

“Ir ko pamācīties citiem “ministrīšiem”.”

Foto – ekrānuzņēmums

“Ir skaidrs, ministra kungs ir mērķtiecīgs, grib pārmaiņas, speciālists ar no ārsta aroda! Pēc ministra amata beigām vinš var palikt par ārstu, viņam nav jāuztraucas par algu, kuru varētu zaudēt pēc ministra amata beigām vai, ja viņu neievēl Saeimā!! Prieks par šādu ministru!”

“Redz, arī mentalitātei ir nozīme. Vidusjūras reģiona karstasinīgums?”

“Turklāt viņš daudz saprotamāk nekā citas amatpersonas pamato savus uzskatus un rīcību, nosauc konkrētus termiņus. Būtu ārkārtīgi žēl, ja kārtējais cilvēks-darītājs tiktu “noēsts”.”

“Varēja jau nosaukt zvanītājus.”

Pievienot komentāru