Kā rūpēties par naudas koku: svarīgi noteikumi

Naudas koks ir biežs mūsdienu dzīvokļu un biroju iemītnieks. Šis augs iederas jebkurā interjerā un ir arī ļoti viegli kopjams.

Šāds augs ir Dieva dāvana gan iesācējam puķkopim, gan pieredzējušam dārzniekam. Naudas koku  ir ļoti viegli atpazīt: tam ir kokam līdzīgs stumbrs un sulīgi noapaļotas lapas, kas izskatās kā monētas.

Taču šis augs ir ne tikai dekora sastāvdaļa. Saskaņā ar fen šui naudas koks simbolizē labklājību un bagātību, un spēj piesaistīt mājai materiālās labklājības straumi. Turklāt pašam naudas kokam piemīt dziednieciskas īpašības. Tāpat kā alveju, to izmanto, lai paātrinātu brūču un ādas nobrāzumu dzīšanu.

Kā pareizi kopt naudas koku

Naudas koks ir ļoti nepretenciozs kopšanā, tāpēc to var atrast gandrīz katrā birojā. Lai augs priecētu jūs katru dienu, ir jāatceras un jāzina šādi noteikumi.

Naudas koks mīl saules gaismu, tāpēc novietojiet augu uz palodzes. No gaismas trūkuma augs var sākt slimot un pat iet bojā. Nebaidieties novietot podiņu uz balkona vai pat dārzā. Dārznieki norāda, ka svaigs gaiss ziedam nāk tikai par labu. Taču atcerieties, ka naudas kokam kaitīga ir augsta temperatūra, tāpēc nenovietojiet to sildītāju un akumulatoru tuvumā.

Sausais gaiss telpā naudas kokam lielu kaitējumu nenodarīs, taču laiku pa laikam lapas vēlams noslaucīt ar mitru drānu. Šādā veidā jūsu augs jutīsies komfortablāk un saglabās savu pievilcīgo izskatu. Apsmidziniet to arī ar istabas temperatūras ūdeni no smidzinātāja. Pareizi kopjot, koks var pat uzziedēt, taču tas notiek ļoti reti.

Lasi vēl: Auniem draud briesmas, bet Svariem būs jāpieliek lielas pūles; Dienas horoskops 31. oktobrim visām zodiaka zīmēm

Pievērsiet īpašu uzmanību zieda laistīšanai. Tāpat kā daudzi podos audzēti augi, arī naudas koks slikti panes pārlaistīšanu un ūdens stāvēšanu podā. Sliktākajā gadījumā saknes var sākt pūt, kas novedīs pie tā bojāejas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru