Kā pasargāt sevi no nežēlīgās 10 dienu magnētiskās vētras, kas sāksies 2023. gada 21. oktobrī?

Prognozētāju prognozes tuvākajai nākotnei nerada prieku no laikapstākļiem atkarīgajiem cilvēkiem. Priekšā ir sarežģīta oktobra otrā puse, kas sola ilgstošas magnētiskās vētras.

Piemēram, šā mēneša 21. dienā Zemi sagaida spēcīgākā magnētiskā vētra, kas būs aktīva 10 dienas. Lai izvairītos no negaidītām ģeomagnētiskām svārstībām, šim gaidāmajam notikumam ir prātīgi sagatavoties laikus.

2023. gada 21. oktobrī sāksies 10 dienu ilga nerimstoša magnētiskā vētra: cik spēcīga būs vētra?

No šā gada 21. oktobra sāksies ievērojama ģeomagnētisko svārstību pastiprināšanās, kas sasniegs 4 magnitūdu. Šī parādība, kas pazīstama kā “mazā ģeomagnētiskā vētra”, nebūs ilgstoša. Meteopati, visticamāk, izjutīs tās ietekmi, bet līdz 03:00 naktī magnētiskā aktivitāte sāks samazināties. Līdz plkst. 6:00 gaidāmas 3 magnitūdu svārstības, bet līdz pusdienlaikam tās samazināsies līdz 2 magnitūdām, ļaujot meteopātiem nedaudz atpūsties.

Bet, sākot ar 2023. gada 21. oktobri, magnētiskā vētra sāks pakāpeniski pastiprināties. Ietekmes spēks aktīvi palielināsies, un lielāko dienas daļu aktivitāte būs 3 magnitūdas.

No 2023. gada 22. oktobra līdz 29. oktobrim gaidāma ilgstoša magnētiskā vētra ar intensitāti līdz 3 punktiem. Tomēr arī pēc 29. oktobra meteopāniem būs pāragri atslābināties, jo eksperti prognozē, ka magnētiskā vētra pieņemsies spēkā, sasniedzot 5 magnitūdu. Šī “mērenā ģeomagnētiskā vētra” ilgs tikai vienu dienu, pēc kuras gaidāma vētra ar intensitāti līdz 4 punktiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu, kā sagatavoties šim posmam

Pievienot komentāru