Kā pareizi kopt matus, lai tie nelūztu, nebūtu taukaini un labi augtu pat visbargākajā salā

Lai mati būtu veseli un stipri, jāievēro daži vienkārši ziemas kopšanas noteikumi.

Sauss auksts gaiss ārkārtīgi negatīvi ietekmē mūsu matu stāvokli, tie kļūst trausli, blāvi un sāk izkrist. Tomēr ir daži efektīvi un vienlaikus vienkārši padomi, kā ziemā saglabāt matus veselus.

Mēs jums pastāstīsim, kas jādara, lai saglabātu matus veselus un spīdīgus pat vislielākajā salā.

Kāpēc matiem ziemā nepieciešama īpaša kopšana

Bieža fēna lietošana. Ziemā mēs biežāk žāvējam matus, jo sala laikā nevar iziet ārā ar slapjām šķipsnām. Tāpēc no biežas fēnu žāvēšanas mūsu cirtas zaudē spīdumu un lūst.

Cepures un šalles. Ziemā ir jāvalkā cepures, tāpēc mati uzreiz kļūst taukaini, jo galvas āda svīst. Un arī cepures spiediena dēļ sašaurinās galvas asinsvadi, matu folikulas saņem mazāk barības vielu un mati sāk izkrist.

Temperatūras svārstības. Ārā ir sals vai mitrums, bet telpā apkures dēļ ir sauss. Tāpēc mati atrodas pastāvīgā stresā un nespēj pielāgoties temperatūras izmaiņām. Tāpēc parādās blaugznas vai matu cirtas ātri kļūst taukainas.

Mitruma trūkums. Zem cepures mati cieš no spēcīgas berzes, uzkrājot statisko elektrību, un mitrums to var novērst. Tomēr sausā telpā vai sala gaisā uz ielas tā ir ļoti maz, tāpēc mati pārvēršas salmos, kļūst sausi un trausli.

Lasi vēl: Kāda maza detaļa padarīs katru jūsu izskatu īpašu. Jums par to ir jāzina

Kā pareizi kopt matus ziemā, lai saglabātu veselīgus matus

Ziemas laikapstākļi rada mūsu matu trausluma, blāvuma un izkrišanas problēmas, tāpēc par tiem ir pienācīgi jārūpējas, lai saglabātu tos skaistus.

Mazgājiet matus ne pārāk bieži. Trihologi iesaka mazgāt matus 2-3 reizes nedēļā. Šādā veidā tie būs mazāk traumēti un neizžūs. Ja jūsu mati mēdz būt taukaini, izmantojiet sausos šampūnus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment