Kā notievēt ar ēteriskās eļļas palīdzību – šo metodi izmanto visas slaidās sievietes!

Viens no jautājumiem, kas visbiežāk nodarbina sievietes – kā tikt vaļā no liekajiem kilogramiem bez īpaša stresa un mocībām? Un atbilde ir! Natālija Šulga ir aromterapijas speciāliste un viņa atklāj, kāds ir brīnišķīgais ēterisko eļļu noslēpums, kas, kā izrādās, var ļoti atvieglot ceļu uz slaidumu.

Foto – Unsplash

Ar ko sākt?

Foto – Unsplash

Izvēloties ēteriskās eļļas jāpievērš uzmanību to sastāvam. Lai notievētu, vislabāk derēs citrusaugļu aromāti. Derēs apelsīna, greipfrūta, citronu un mandarīnu eļļas. Tieši šīs eļļas iestartē lipolīzi – vielmaiņas process, kurā tauki tiek sadalīti “daļiņās”. Visefektīvākais no iepriekš nosauktajiem būs tieši greipfrūts, kurš ļoti labi darbojas tieši aptaukošanās gadījumos.

Ēterisko eļļu efektivitāte ir tāda, ka vienā pilienā šīs eļļas atrodas kilograms koncentrēta produkta.

Kā tas darbojas?

Foto – Unsplash

Ēteriskajām eļļām ir kāda ļoti brīnišķīga īpašība – tās iesūcas ādā 15 cm dziļumā, ātri “iestartējot” asinsriti ap tauku šūnas membrānu (tādējādi to sasildot), kā dēļ tā sāk izdalīt visu lieko jau asinsritē. Šis efekts ir īpaši iedarbīgs tieši masāžā, kurā tiek izmantotas eļļas.

Labu rezultātu var sasniegt ne tikai fiziski ierīvējot eļļu ādā, bet arī veicot vienkāršu un ātru inhalāciju (ieelpošanu), piemēram, pirms un pēc ēšanas.

Bet, ja tev nav laika ne masāžām, ne inhalācijām, uzpilini aromātisko eļļu pāris vietās uz ķermeņa, kur ir visplānākā āda (lai ātrāk iesūcas), piemēram, delnas iekšpusē, elkoņa iekšpusē dažas reizes dienā.

Pievienot komentāru