Kā matu griešanas biežums ietekmē matu augšanu: patiesība, kas jūs pārsteigs

Daudzus gadus valdīja uzskats, ka matu griešana ne tikai palīdz sakārtot matus un padara tos vieglāk ķemmējamus, bet arī veicina ātrāku augšanu.

Un visi biežāk skrēja pie friziera, lai mati augtu ātrāk un būtu skaistāki. Tajā pašā laikā sievietes nedomāja, ka šī ideja var būt nepareiza. Vai apgriešana patiešām ietekmē ātrāku matu augšanu?

Vai ir vērts matus griezt biežāk

Eksperti apliecina, ka patiesībā nav nekādas saistības starp to, cik bieži jūs griežat matus, un to, cik ātri tie aug. Nekādā gadījumā.

Pārsteigti? Galu galā vairums stilistu un frizieru to vien saka, ka matus vajadzētu griezt biežāk, un glancētie žurnāli daudzus gadus mums ir ieaudzinājuši šo maldīgo priekšstatu.

Taču patiesībā tam nav un nevar būt nekāda sakara. Ja mati aug no saknēm, kā tas var būt saistīts ar galu griešanu? Nav.

Lasi vēl: Kas notiek, ja mājas tuvumā iestāda papardes: atbilde var jūs pārsteigt

Un kādi ir matu griešanas ieguvumi?

Lai gan pēc matu griešanas mati neaugs ātrāk, galu apgriešana kaut ko maina. Pirmkārt, tā jūs varat atbrīvoties no sašķeltiem galiem, kuriem nepalīdz kondicionieri un šampūni.

Otrkārt, ja ilgstoši negriežat matus, tie sabojājas ātrāk un nākamreiz, kad dosieties pie friziera, jums nāksies nogriezt daudz vairāk, nekā esat plānojuši.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Un vēl viens svarīgs fakts. Matu griešana un tās biežums neietekmēs matu augšanas ātrumu, jo šis parametrs ir ielikts katrā cilvēkā ģenētiskā līmenī. Parasti vidēji sievietei mati viena mēneša laikā izaug par 1-2 cm.

Un, lai paātrinātu augšanu, vajadzētu labi un pilnvērtīgi ēst, bagātināt uzturu ar vitamīniem, minerālvielām un olbaltumvielām. Kā arī kopt matus ar masku, šampūnu, augu eļļu, labas kvalitātes kondicionieriem.

 

Pievienot komentāru