Kas notiek, ja mājas tuvumā iestāda papardes: atbilde var jūs pārsteigt

Papardes ir zaļš augs ar lielām skaistām lapām, pateicoties kurām tās rada relaksācijas un mājīguma atmosfēru.

Papardes tiek uzskatītas par lielisku variantu pagalma dekorēšanai pie mājas. Bet vai tiešām ir iespējams šo augu stādīt tik tuvu mājai? Tomēr dažkārt tas nav labākais risinājums pie mājas. Lūk, kāpēc.

Kāpēc papardes nedrīkst stādīt mājas tuvumā?

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc papardes nevajadzētu stādīt mājas tuvumā, ir pašas ēkas piesārņojuma draudi. Fakts ir tāds, ka šis augs savās lapās uzkrāj mitrumu. Ja tas augs pie mājas sienām, tas izraisīs mitruma palielināšanos. Laika gaitā jumta vai sienu virsma tiks bojāta.

Pārmērīga mitruma dēļ var rasties arī pelējuma problēmas. Un, ja ēka ir veca un tai jau ir bojāti pamati, par papardes stādīšanu pārāk tuvu mājai vajadzētu aizmirst. Šim augam ir raksturīgas diezgan garas un sazarotas saknes, kas ātri pārklāj lielu platību. Tas rada lielu spiedienu uz pamatiem un nodara tiem bojājumus.

Lasi vēl: Šie 8 triki var radīt revolūciju jūsu garderobē

Kur vislabāk stādīt papardes, ja patiešām vēlaties tās iestādīt

Ja jums patiešām patīk papardes un vēlaties tās audzēt ārpus mājas, noteikti atcerieties vietas, kur šo augu var stādīt.

Pirmkārt, lai papardes augtu efektīvi un ātri, tām nepieciešams daudz gaismas. Tāpēc izvēlieties atklātas vietas, kur tam būs pieejama dabiskā gaisma. Tomēr jāizvairās arī no tiešiem saules stariem, jo tad var ciest auga lapas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Nevajadzētu izvēlēties vietas ar augstu mitruma līmeni. Lai gan papardes tiek uzskatītas par mitrumu mīlošiem augiem, pārmērīgs ūdens daudzums bojās to lapas un izraisīs dažādas slimības. Tāpēc papardēm ir svarīga ventilācija un normāla gaisa apmaiņa.

 

Pievienot komentāru