Kā dzert ūdeni, lai zaudētu svaru: svarīgi uztura speciālistu noteikumi

Bez šķidruma ir grūti zaudēt svaru un saglabāt veselību, tāpēc ir vērts ievērot pareizu sistēmu.

Ūdens izvēle

Lai organismam sniegtu maksimālu labumu, ūdenim jābūt tīram un kvalitatīvam. Lielisks variants ir iegādāts šķidrums pudelēs. Tikpat labi varat iegādāties ūdens filtru, kas lieliski attīrīs ūdeni mājas apstākļos.

Taču vārītu ūdeni dzert nav ieteicams. Karsēšana palīdz likvidēt patogēno floru, bet sāļu un metālu piemaisījumi joprojām paliek.

Pareizi sāciet dienu

Eksperti iesaka dzert ūdeni uzreiz pēc pamošanās. Ir vērts atcerēties, ka šķidrumam jābūt istabas temperatūrā, nevis ledus aukstam.

Ja vēlaties ūdeni padarīt vēl noderīgāku, ir vērts tieši glāzē iesmērēt citrona šķēli un nomizotu ingveru.

Dienas laikā

Norma ir aptuveni 8-10 glāzes šķidruma dienas laikā. Ir svarīgi atcerēties, ka ūdeni dzer apmēram pusstundu pirms ēšanas.

Bet pēc ēšanas šķidrumu dzert nedrīkst, citādi tas negatīvi ietekmēs kuņģa-zarnu trakta darbību.

Lasi vēl: Holivudas zvaigžņu jaunais trends: gurķu diēta

Arī vakarā nevajadzētu dzert daudz ūdens. Ja ignorēsiet šo ieteikumu, varat saskarties ar tūskas problēmu.

Noderīgi ieradumi

Daži cilvēki darba dienas laikā aizmirst dzert ūdeni, priekšroku dodot tējai, kafijai un limonādei. Tā vietā regulāri ņemiet līdzi ūdeni.

Pētījumos ir pierādīts, ka samazinot tējas un kafijas lietošanas apmēru uz pusi, un to aizstājot ar tīra ūdens dzeršanu, izdodas nedēļas laikā samazināt svaru par 0,5-1 kg. Savukārt, no sava uztura pilnībā izslēdzot limonādes, kurās ir ļoti augsts cukura koncentrāts un tā vietā dzerot ūdeni, svara zudums nedēļa var būt 1-1,5 kg.

Iepriekš minētais attiecas uz cilvēkiem, kuriem ir liekais svars. Tāpat jāņem vērā, ka paralēli ūdens dzeršanai nepieciešams ievērot veselīgu uzturu un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Svarīgi atcerēties ņemt līdzi ūdeni, dodoties pastaigās un pat sabiedriskajā transportā.

Pievienot komentāru