Kā atbrīvoties no nagu sēnītes: 4 jaudīgi mājas ārstniecības līdzekļi

Ja jūsu pirkstu nagi ir trausli, mainījuši krāsu vai deformējušies, pēdējais, ko jūs vēlaties darīt, ir tos izrādīt. Ja jums ir bažas par nagu sēnīti, noteikti apmeklējiet ārstu.

Tajā pašā laikā dermatologi atzīst, ka ir vienkārši mājas līdzekļi, kas palīdzēs saglabātu jūsu kājas skaistas.

Ābolu sidra etiķis un tējas koks

Ābolu sidra etiķis satur etiķskābi, kas var iznīcināt sēnīšu sporas. Pētījuma dalībniekiem, kuri ik dienu uzlika ābolu etiķi uz kāju nagiem, 14 dienu laikā tika novēroti uzlabojumi, un 93 % dalībnieku 24 nedēļu laikā infekcija tika izārstēta.

Lai uzlabotu rezultātus, Ņūdžersijas podiatre Dana Kanuso iesaka pievienot arī dažus pilienus tējas koka eļļas, kas nomāc jaunu sēnīšu augšanu, savukārt ābolu sidra etiķis cīnās ar jau esošajām sēnītēm.

Pievienojiet 6 pilienus tējas koka eļļas 4 glāzēm silta ūdens un 1 glāzei ābolu etiķa. Iegremdējiet kājas 15 minūtes, pēc tam noskalojiet un nosusiniet.

Cepamā soda un ūdeņraža peroksīds

Cepamā soda var palīdzēt atsvaidzināt kājas. Kā norāda zinātnieki žurnālā Mycopathologia, šis produkts var iznīcināt līdz pat 79% infekciju izraisošo sporu. Kāju nagu sēnītes mēdz būt skābas, tāpēc soda palīdz pielāgot nagu un apkārtējās zonas pH, tādējādi apgrūtinot sēnītes augšanu un attīstību.

Lasi vēl: Pamata kopšana: padomi, kā pasargāt ādu no dehidratācijas

Izmēģiniet mērcēt kājas sodas un ūdeņraža peroksīda maisījumā, kas arī var palīdzēt iznīcināt kāju nagu sēnītes. Sajauciet pusi glāzes sodas, 1 glāzi 3% ūdeņraža peroksīda un 4 glāzes ūdens. Katru dienu 10-20 minūtes mērcējiet inficētos kāju nagus vai visu pēdu, pēc tam noskalojiet un nosusiniet skarto vietu.

Atlikušie divi vedi cīņā ar sēnīti jūs patiešām pārsteigs! Šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment