10 frāzes, kuras nav ieteicams teikt darbā

Ikviens zina, kā mūsu vārdi ietekmē mūsu dzīvi. Taču dažkārt tam nav nekāda sakara ar visu mūsu teikto frāžu enerģiju, bet gan ar to, ko mēs sakām. Īpaši rūpīgi jāpievērš uzmanība tam, ko sakāt darbā.

Šeit ir apkopotas frāzes, kuras nekādā gadījumā nevajadzētu teikt kolēģu vidū vai saviem priekšniekiem.

10 frāzes, kuras nav ieteicams teikt darbā

“Tas neietilpst manos pienākumos.” Ticiet man, priekšnieks vienmēr atradīs kaut ko tādu, kas ietilpst jūsu pienākumos, bet netiek veikts. Tāpēc jums ir jābūt pēc iespējas uzmanīgiem ar šādiem vārdiem.

“Es centīšos to izpildīt…” . Frāze, kas vienkārši smaržo pēc nedrošības par sevi un savām spējām. Ja jūs nevarat garantēt labu rezultātu – neuzņemieties to. Vai arī uzņemieties darbu ar stingru apgalvojumu, ka tas tiks paveikts.

“Man šobrīd nav laika runāt.” Ja jūsu uzmanību novērš ar darbu nesaistīti jautājumi, labāk atlikt to, ko esat darījis, un pievērst pienācīgu uzmanību darbam. Pretējā gadījumā tas var jums sagādāt profesionālas nepatikšanas.

“Tas nav reāli īstenojams.” Frāze, kas patiesi sadusmo daudzus vadītājus. Ja redzat, ka situācija ir bezcerīga, tomēr piedāvājiet dažus, kaut arī neloģiskus, risinājuma veidus. Ļaujiet priekšniekam pašam labāk nonākt pie secinājuma, ka uzdevumu nav iespējams izpildīt.

“Tas prasa tikai piecas minūtes darba.” Šo vārdu bīstamība ir tāda, ka konkrētais uzdevums jums prasīs daudz vairāk laika un priekšnieks paliks vīlies. Otrais aspekts ir tāds, ka labāk ir izpildīt uzdevumu kā nākas, turklāt izskatīsies, ka visu dienu esat patiesi iegrimuši darbā.

Par citām svarīgām frāzēm lasi nākamajā lapā!

Leave a Comment