“Jo tas ir virziens uz….” – dziedātājs Lauris Reiniks izsaka viedokli par Maskavas ielas nosaukuma maiņu

Foto – ekrānuzņēmums

Kā jau zināms, ir ticis izlemts, ka daudzi ielu nosaukumi oficiāli tiks mainīti. Piemēram, Maskavas iela tagad sauksies Latgales iela. Arī dziedātājam Laurim Reinikam par šo visu ir savs viedoklis.

Mikroblogošanas vietnē “X” dziedātājs un TV raidījumu vadītājs Lauris Reiniks raksta: “Mani tiešām priecē, ka Maskavas iela atkal būs/ir Latgales iela. Jo tas ir virziens uz Latgali. Tīri praktiski un latviski.

P.S. Bet tikko aizdomājos, ka Tallinas iela taču neved uz Igauniju.”

Pie šī ieraksta sākusies arī visai aktīva diskusija. Citi komentētāji raksta:

Foto – ekrānuzņēmums

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

“Nu Viļņas iela ir galīgā nevirzienā…..”. Uz šo komentāru Lauris atbildējis šādi: “Nezināju, ka Rīgā vispār ir Viļņas iela. Skrienu uz google maps.”

“Un Latgales ielu problēmu, kad vienai atņēma Latgales ielas nosaukumu, Maskavas varēja par LIELO Latgales ielu.”

“Un Gulbenes iela Pārdaugavā!”

Lasi vēl: “Dzīve ir dzīve, gadās visādi, galvenais ir nepadoties…” – dziedātājas Līgas Rīderes dzīve sagriezusies kājām gaisā?

“Un iebraucot Rīgā, no Igaunijas puses ir lepns uzraksts Tallin!”

“Nu kā tā – neved? Nogriežoties no Tallinas ielas uz Brīvības ielu, divi lieli pagriezieni un tu esi Tallinā! (tas pats ar Pērnavas ielu).”

“Prāgai ar nav baigi paveicies…”

Foto – ekrānuzņēmums

Jau ziņots, ka Rīgas domē pirms dažām dienām valdīja spraigas diskusijas saistībā ar Rīgas dažu ielu nosaukumu maiņu, jo daži deputāti uzskata, ka daži esošie ielu nosaukumi neglābjami saistās ar “krievu pasauli”.

Tā rezultātā izlemts, ka Maskavas ielas nelielais sākumposms tagad tiks dēvēts par Lastādijas ielu, bet par Latgales ielu bijušo Maskavas ielu pārdēvēs posmā no Salu tilta. Tomēr, kā jau zināms, Latgales iela Rīgā jau bija, tāpēc tās nosaukums tagad tiks mainīts uz Jāņa Klīdzēja vārdu.

Rīgas domē lēmuši, ka mainīti tiks vēl sešu ielu nosaukumi. Puškina iela turpmāk sauksies par Kārļa Mīlenbaha ielu. Turgeņeva iela – Vilhelma Purvīša iela, Gogoļa iela – Emīlijas Benjamiņas iela, bet Lomonosova iela – Valērijas Seiles iela. Pārdaugavā esošā Ļermontova iela – Viļa Plūdoņa iela, bet Tipogrāfijas iela – Augusta Spariņa iela.

Pievienot komentāru