Gurķi maisos – 1000 gurķi uz vienu kvadrātmetru!

Vēlos padalīties ar savu pieredzi gurķu audzēšanā. Jau sen atpakaļ izlasīju par šo metodi kaut kādā grāmatā, bet pagājušo gadu nolēmu to izmēģināt arī es. Būtība ir tāda, ka gurķi tiek audzēti maisos.

1.Ņemiet maisus no ļoti bieza polietilēna. Maisu apjomam jābūt apmēram 70 litri – piepildiet tos ar augsnes, humusa, mēslojuma kārtu utt.

2. Maisa vidū iespraudiet koka kātu, kas ir apmēram 2 metrus garš. Kāta galā iesitiet naglas un piesieniet auklas, kas būs nepieciešamas pēc tam gurķu piesiešanai. Vēl maisā nepieciešams ielikt trīs plastmasas caurulītes ar maziem caurumiņiem visā to garumā (es paņēmu vecās siltumnīcas caurulītes, sadalīju tās pa vienam metram, izdūru tajās ļoti daudz caurumus pēc šaha lauciņa principa). Šīs caurulītes būs nepieciešamas stādu laistīšanai.

LASI VĒL: Tomātu mērcē marinēti gurķi. Mūsu bērni par tiem ir sajūsmā!

3. Tagad nāk pats interesantākais – gurķu stādīšana. Trīs gurķus stādām starp caurulītēm, bet pārējos pēc šaha laukuma principa pie maisa malām. Taisiet trīsstūrveida iegriezumus maisā, izveidojiet tādas kā kabatiņas un tajās vertikāli stādiet gurķus (man katram maisam aizgāja kādi 12 – 15 gabali).

4. Laistīšana notiek caur plastmasas caurulītēm. Es tieši pa taisno caurulēs laidu iekšā ūdeni. Tas ir lielisks veids, kā laistīt stādus, īpaši karstajās vasaras dienās – lapas neapkalta, bet paši stādi saņēma pietiekošu daudzumu ūdens. Maisam ir jāstāv vertikāli. Vislabāk pat izrakt mazu iedobīti, lai tajā ieliktu iekšā šo lielo maisu.

Tā kā vasara bija karsta, es stādus laistīju katru dienu, bet tā var laistīt droši reiz divās, trīs dienās, jo maisā mitrums ļoti labi saglabājas. Noteikti sekojiet līdzi laikapstākļiem. Vislabāk tomēr ieteiktu izvēlēties biezus maisus, kādi ir, piemēram, cukura maisi, jo polietilēns karstā saulē var sākt arī plīst. Šādā veidā var stādīt arī kabačus, arbūzus, melones.

5. Kad gurķi būs paaugušies par 5 – 6 cm, tos vajadzēs nosiet – tam mums noderēs maisa vidū iespraustais koka kāts. Piesieniet katru gurķīti ar savu striķīti klāt šim koka mietam.

6. Šādai gurķu stādīšanai vislabāk izvēlēties dažādas gurķu šķirnes. Tad jums būs iespējams vākt ražu no jūnija līdz pat oktobrim, jo saknes būs pasargātas no nosalšanas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru