Gardas un ātri pagatavojamas ķirbju maizītes! Patiks visai ģimenei

Nekavējoties dodieties uz savu virtuvi, jo ķirbju sezona ir teju vai uz mums, un tas ir laiks, kad varam izbaudīt jaunākās un gardākās ķirbju receptes!

Šodien piedāvāju jums izcili garšīgas un vizuāli pievilcīgas ķirbju maizītes, kas ir īsta delikatese sezonas laikā.

Šīs maizītes ir īpaši bagātas ar ķirbju garšu, bet satur tikai nelielu daudzumu cukura, kas padara tās piemērotas dažādiem kulinārijas mērķiem. Jūs varat izmantot tās kā maizes aizstājēju, pagatavot ar tām dažāda veida burgerus vai sviestmaizes, un daudz ko citu, ko vien sirds kāro.

Ķirbju piedeva šīm maizītēm piešķir ne tikai ļoti skaistu, dzīvotspējīgu krāsu, bet arī maigu un mīkstu drupaču, kas būs īsta baudījums. Krāsas intensitāte būs atkarīga no izmantotā ķirbja mīkstuma krāsas – jo bagātāka krāsa ķirbim, jo izteiksmīgāka būs maizīšu krāsa.

Šīs maizītes tiek gatavotas, izmantojot taisno metodi, kas nozīmē, ka pagatavošanas laiks būs nedaudz īsāks nekā parasti, tāpēc tās būs gatavas ātrāk, ļaujot jums ātrāk izbaudīt šo gardumu. Turklāt, šajā receptē mīklu gatavojam bez olām, kas padara tās pieejamas arī tiem, kas seko diētai vai vienkārši vēlas izvairīties no olām savā uzturā.

Sastāvdaļas 8 gabaliņiem : Mīklu pienu 150 grami sausais tūlītējais raugs 5 grami cukurs 40 grami sāls 1/2 tējk. sviests 50 grami ķirbju biezenis 150 grami kviešu milti 400 grami Turklāt dzeltenumi 1 gab pienu 2 ēd.k. čia sēklas, linu, sezama vai magoņu sēklas (pēc izvēles)

Ēdienu gatavošanas recepte : Sastāvdaļu piezīmes: Ķirbju biezenis. Lai to pagatavotu, vārītais ķirbis jāsasmalcina blenderī. To var izdarīt trīs veidos: cept, vārīt vai mikroviļņu krāsnī. Es parasti cepu – tā biezenis iegūst koncentrētāku ķirbju garšu un mazāk liekā mitruma.

Recepte ir paredzēta parastajiem augstākās kvalitātes kviešu miltiem ar proteīnu 10,5 g uz 100 g. Ja lietojat stiprākus maizes miltus, ņemiet vērā, ka tie ir mitrinošāki, kas nozīmē, ka tiem būs nepieciešams nedaudz mazāks svars.

Šeit jūs varat izmantot sviestu ar tauku saturu 72%. Ja vēlaties to aizstāt ar augu, tad ielejiet 40 g tā un pievienojiet vēl 10 g piena. Raugs . Recepte prasa sauso raugu. Aizvietojot ar svaigu raugu, pievienojiet mīklai trīs reizes vairāk sausā rauga, kā norādīts.

Pārejam pie ēdiena gatavošanas. Nedaudz uzsildiet pienu. Šķidruma temperatūra nedrīkst pārsniegt 45 grādus, karstākā vidē raugs sabojāsies.

Uzlejiet sauso raugu uz piena virsmas un ļaujiet tam nostāvēties bez maisīšanas 3-4 minūtes – tas pakāpeniski samitrina raugu un maisīs bez kunkuļiem. Maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno sāli, cukuru, ķirbju biezeni un augu sviestu (pēc kausēšanas jāļauj atdzist līdz silts).

Pievienojiet 80% no receptē norādītā miltu daudzuma un sāciet mīcīt mīklu. Procesa laikā pēc vajadzības pievienojiet atlikušos miltus. Mīklai jābūt mīkstai un gludai. Mīklas maisītājā mīcīšana aizņem apmēram 10 minūtes.

Mīklu pārklāj un ļauj tai uzrūgt. Mīklai vajadzētu dubultot tilpumu. Atkarībā no temperatūras virtuvē tas aizņems 1-2 stundas. Uzrūgušo mīklu pārliek uz miltiem nokaisītas vai eļļotas virsmas. Sadaliet 8 daļās. No katra mēs veidojam apaļu sagatavi.

Novietojiet bumbiņas uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu vai silikona paklājiņu.

Pārklājiet ar plēvi un atstājiet galīgajai nogatavināšanai, apmēram 30 minūtes. Šajā laikā sagatavēm vajadzētu ievērojami palielināties. Ja virtuve ir vēsa, tas var aizņemt nedaudz ilgāku laiku.

Piemērotās maizītes iesmērē ar dzeltenuma un piena maisījumu un, ja vēlas, pārkaisa ar sezama sēklām, magoņu sēklām vai citām sēkliņām. Es uzkaisīju čia.

Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem bez konvekcijas un cep apmēram 20-25 minūtes. Gatavās maizītes atdzesē uz režģa.

Leave a Comment