Aviosabiedrības, kas piedāvā neierobežotu lidojumu piedāvājumus, var nebūt tik izdevīgas

WizzAir nesen kļuva par pirmo Eiropas aviokompāniju, kas uzsāka piedāvāt ikgadējo “All you can fly” biļeti par ieviešanas cenu 499 eiro gadā, kas no 16. augusta pieaugs līdz 599 eiro gadā.

Pēc tam, kad WizzAir nesen sāka piedāvāt “All you can fly” aviobiļeti, ir izskanējuši vairāki minējumi par to, vai ir vērts iegādāties neierobežotu lidojumu plānu un kuras citas aviokompānijas varētu sekot WizzAir piemēram.

Pēc pandēmijas ceļojumi joprojām ir ļoti pieprasīti, un Pasaules Ceļojumu un tūrisma padome (WTTC) prognozē, ka 2024. gads būs rekordliels, un ceļojumu un tūrisma nozare pasaulē varētu dot 11,1 miljardu ASV dolāru (10,09 miljardu eiro).

Saskaņā ar ANO Pasaules tūrisma barometra datiem 2024. gada pirmajā ceturksnī starptautisko ceļojumu skaits bija par aptuveni 20 % lielāks nekā tajā pašā ceturksnī pērn, sasniedzot aptuveni 285 miljonus ceļotāju.

Tādējādi ceļotāji mūsdienās arvien biežāk meklē izdevīgākus ceļojumu un lidojumu piedāvājumus, kas piedāvā izdevīgu cenas un vērtības attiecību. Šo pārmaiņu ir veicinājusi arī pašreizējā dzīves dārdzības krīze, kas joprojām vērojama vairākās pasaules daļās, ievērojami samazinot rīcībā esošos ienākumus.

Vairākas aviosabiedrības, piemēram, WizzAir, Frontier Airlines, Air Canada un Porter Airlines, mūsdienās piedāvā vairāku galamērķu, vairāku lidojumu vai neierobežotu lidojumu piedāvājumus un kartes.

Parasti tie tiek reklamēti kā piedāvājums, kas ļauj ievērojami ietaupīt naudu, kā arī ļauj kaislīgiem ceļotājiem doties vairākos piedzīvojumos gadā.

Tomēr ne vienmēr tas tā ir, jo vairākos gadījumos ir diezgan daudz slēptas aizķeršanās.

Vairākos jaunos neierobežotu lidojumu piedāvājumos var būt noteikts dalības limits. Piemēram, WizzAir nesen ieviestā caurlaide “All you can fly” pašlaik piedāvā maksimālo 10 000 dalības maksu. Šīs dalības ir sadalītas pa vairākām lidostām dažādos galamērķos Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Centrālāzijā, ko apkalpo aviosabiedrība.

No šiem galamērķiem vairākas populāras Eiropas lidostas, piemēram, Londonas Getvikas, Londonas Lutonas, Atēnu, Barselonas El Prata un Parīzes Orlī, kā arī daudzas citas, jau ir izpārdotas. Tas nozīmē, ka ceļotāji, kas plāno veikt lielāko daļu savu ceļojumu no šīm lidostām, vairs nevarēs saņemt “All you can fly” caurlaidi, līdz tiks piešķirti jauni abonementi.

Pagaidām WizzAir nav atklājusi nekādu informāciju par to, vai, kad un cik daudz abonementu varētu tikt izdoti. Līdz ar to, pat ja ceļotāji, iespējams, būs gatavi maksāt, viņi var palaist garām neierobežotu lidojumu abonementus, jo viņu izvēlētās lidostas biļetes tiks izpārdotas ļoti ātri.

Šajos lidojumu piedāvājumos bieži vien ir iekļauti arī papildu maksājumi, piemēram, fiksēta maksa par lidojumu, kas parasti tiek saglabāta nominālā apmērā, piemēram, 9,99 eiro WizzAir gadījumā. Tāpat ceļotājiem var nākties maksāt arī par sēdvietām, kā arī par bagāžas nodevām, ja viņi vēlas ņemt līdzi reģistrēto vai rokas bagāžu, jo darījuma cenā parasti ir iekļautas tikai personīgās mantas.

Lieki piebilst, ka arī citas papildu izmaksas, piemēram, uzkodas vai dzērieni, nav iekļautas cenā.

Vairāki lidojumi var tikt rezervēti tikai dažas dienas iepriekš. Frontier Airlines ļauj starptautiskajiem ceļotājiem, kas izmanto tās “GoWild! All you can fly” caurlaidi rezervēt starptautiskos lidojumus 10 dienas iepriekš, savukārt vietējos lidojumus var rezervēt tikai vienu dienu iepriekš. Ja pasažieri vēlas rezervēt ceļojumu vēl agrāk, tiek iekasēta maksa par agrāku rezervāciju.

Tādējādi vairāki no šiem neierobežotu lidojumu piedāvājumiem var būt orientēti uz spontāniem ceļotājiem, bet, iespējams, nav tik piemēroti ceļotājiem, kuriem patīk plānot iepriekš.

 

Leave a Comment