Fantastiski gards un delikāts persiku pīrāgs

Svaigs sezonas pīrāgs ar persikiem 🌟🍑

Šis pīrāgs ir īsts vasaras baudas simbols, kas ar savu mīksto biskvīta pamatni un sulīgajiem persikiem iepriecinās ikvienu. Pamatnes maiga tekstūra atgādina mākoņus, un persiki piešķir ne tikai brīnišķīgu aromātu, bet arī nevainojamu sulīgumu. Šis pīrāgs ir tikpat lielisks, izmantojot jebkādus augļus un ogas – tas ļauj variēt ar sastāvdaļām atkarībā no sezonas piedāvājuma.

Lai gan šis pīrāgs šķiet līdzīgs tradicionālajām biskvīta kūkām, tajā izmantotais sviests piešķir īpašu bagātību un maigu tekstūru, kas pārspēj klasiskās trīs olu kūkas. Tas ir kā iepriecinošs atjauninājums parastajai šarlotei.

Šāds pīrāgs, īpaši vasaras mēnešos, ir ieteicams uzglabāt ledusskapī. Lai saglabātu tā svaigumu un garšu, ievieto pīrāgu traukā ar cieši pieguļošu vāku vai pārklāj to ar plastmasas plēvi. Tas palīdzēs saglabāt pīrāga tekstūru un novērst citu ēdienu aromātu uzsūkšanos.

Šī pīrāga pagatavošana ir vienkārša, taču tas rada ērtu un elegantu desertu, kas ir ideāli piemērots gan ikdienas baudīšanai, gan īpašiem pasākumiem. Noķer vēl vienu brīnišķīgu sezonas pīrāgu, lai iepriecinātu sevi un savus tuvākos ar izsmalcinātu, bet vienkāršu gardumu.

Sastāvdaļas 21 cm pannai : Mīklu olas 3 gab. cukurs 160 grami sāls 1/4 tējk. sviests 100 grami šķipsniņa vanilīna kviešu milti 160 grami cepamais pulveris 1/2 tējk. Pildviela vidējs persiks 3 gab.

Persikus sagriežam kubiņos ar malu 1-1,5 cm es nenoņemu mizu, jūs vadāties pēc situācijas – ja ir ciets vai rūgts, tad persikus pārlej ar verdošu ūdeni, pēc mizas pārgriešanas šķērsām, un noņemiet to.

Izkausē sviestu un noliek malā. Tam vajadzētu atdzist vismaz līdz 30-35 grādiem. Sakuļ olas ar cukuru un sāli, līdz iegūst gaišu krāsu un masa palielinās apjomā.

Pievienojiet vanilīnu un izsijātus miltus ar cepamo pulveri un maigām kustībām samaisiet no apakšas uz augšu, līdz milti ir izkliedēti un viendabīgi.

Ievietojiet 3-4 ēdamkarotes mīklas traukā ar atdzesētu sviestu un viegli samaisiet.

Pēc tam apvienojiet sviesta maisījumu ar pārējo mīklu un viegli samaisiet, cenšoties izspiest no mīklas pēc iespējas mazāk gaisa. Pievieno persikus.

Samaisa un liek veidnē.

Cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, līdz sausa, apmēram 30-35 minūtes. Gatavo pīrāgu izņem no krāsns un atstāj pannā uz 20 minūtēm. Pēc tam noņemiet un pilnībā atdzesējiet.

Leave a Comment