Dariet to pavasarī: barojiet savas ābeles ar šiem lieliskajiem produktiem un jums nebūs jāgaida lielā raža

Vēl viena populāra mēslošanas metode ir mulčēšana. Augļu koki daudzas barības vielas uzņem tieši no augsnes. Tāpēc to daudzums ir jāpapildina katru gadu. Šeit var izmantot ne tikai minerālmēslus, bet arī humusu, kas satur visus nepieciešamos mikro- un makroelementus.

Organiskās vielas baro sliekas, tāpēc augsne kļūst auglīgāka, uzlabojas tās struktūra. Var izmantot arī kompostu: salmus, zāģu skaidas, sienu, nokritušas lapas. Pakāpeniski tas sadalīsies un pārvērtīsies auglīgā augsnē.

Kā pavasarī apstrādāt ābeles no kaitēkļiem: šķidrais mēslojums

Šķidrie mēslošanas līdzekļi dod ātrāku rezultātu, jo koks uzreiz asimilē šādu barību. Sakņu mēslošanai var izmantot jebkuru ūdenī šķīstošu mēslojumu. To vairākas reizes ielej zem saknēm, ļaujot šķidrumam uzsūkties. Īpaši noderīgs ābelēm būs kalcija nitrāts, kas nepieciešams augļu veidošanai. Kalcija trūkuma gadījumā notiek olnīcu krišana.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Kompleksos mēslošanas līdzekļus ir ērti gatavot šķidrā veidā. Šādi mēslošanas līdzekļi parasti satur pilnvērtīgu augļu koku uzturu. Var izmantot arī ūdenī izšķīdinātus pelnus. Uz vienu spaini ūdens ņemiet 2 tasītes šī komponenta. Un, ja šķīdumam pievienosiet 1 l 9% galda etiķa, mēslojums kļūs vēl efektīvāks.

Leave a Comment