Citronskābe telpaugiem: kā lietot un kam tas ir nepieciešams

Ļoti bieži ūdens, ar kuru mēs laistām istabas augus, ir pārāk ciets, jo satur kalcija un magnija karbonātus. Šie sāļi laika gaitā noārda augsni, no kā cieš augu sakņu sistēma, kas ietekmē arī to vispārējo stāvokli.

Ja cietajam krāna ūdenim pievienosiet tikai dažus citronskābes kristālus, šķidrumā esošie minerālsāļi tiks neitralizēti. Kalcija karbonāts tiks pārvērsts augiem pieejamākā formā.

Pēc laistīšanas ar paskābinātu ūdeni augu sakņu sistēma jūtas daudz labāk. Tā sāk asimilēt visas tai nepieciešamās barības vielas, kas pozitīvi ietekmē lapu stāvokli un ziedēšanu.

Kā laistīt istabas augus ar citronskābi

Skābināts citronskābes ūdens jāsagatavo tieši pirms laistīšanas. Neatšķaidiet jau iepriekš, jo nākamajā dienā uz tā virsmas var veidoties gļotas.

Lasi vēl: Vērši – diktatori, Dvīņi – tenkotāji: kā strādā katra zodiaka zīme

Atšķaidiet to tā, lai šķīdumam būtu viegli, bet ne izteikti skāba garša. Parasti uz 5 litriem ūdens lieto 1 tējkaroti citronskābes. Ja nepieciešams pagatavot nelielu šķīduma daudzumu, tad uz 1 litru ūdens ņem apmēram 1/3 tējkarotes,

Skābināt augsni istabas augiem var ne tikai ar citronskābi, piemērota ir arī dzintarskābe.

Kādiem istabas augiem patīk citronskābe

Īpaši patīk paskābināts ūdens fikusiem, dažādām papardēm, dracēnām, gardēnijām, acālijām, rododendriem un vijolītēm. Liellapu hortenzijas vispār nevar iztikt bez laistīšanas ar citronskābi.

Lai iegūtu efektīvu rezultātu, pietiek visus šos istabas augus reizi mēnesī aplaistīt ar ūdeni ar citronskābi. Baltā patina no augsnes pazudīs, un ziedi pateiksies par šādu kopšanu ar bagātīgu ziedēšanu.

 

 

Pievienot komentāru