Ceturtais “Riga Venture Summit 2019” – kā vīziju pārvērst rīcībā

20. februārī Rīgā jau ceturto gadu pēc kārtas notiks starptautiska jaunuzņēmumu ekosistēmas politikas veidotāju apaļā galda diskusija “Riga Venture Summit 2019”. Tajā piedalīsies gan Baltijas valstu jaunuzņēmumu ekosistēmas veidotāji, gan eksperti no citām valstīm. Diskusiju mērķis – identificēt efektīvus veidus, kā vīzijas un inovatīvas idejas pārvērst darbībās un taustāmos rezultātos un kā šajos procesos iesaistīt valdības un ekosistēmas pārstāvjus.

“Riga Venture Summit 2019” ir starptautisks pasākums, kura mērķis ir veicināt visu trīs Baltijas valstu sadarbību un vietējo jaunuzņēmumu iniciatīvu atbalstīšanu. Tāpēc pasākumā piedalīsies visu trīs Baltijas valstu jaunuzņēmumu intereses pārstāvošās organizācijas – “Startup Latvia”, “Startup Lithuania” un “Startup Estonia”. Katra organizācija sniegs nelielu ieskatu par paveikto 2018. gadā un nākotnes plāniem. Pasākumu atklās Latvijas Startup asociācija ‘Startin.lv’, nule apstiprinātais Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un Ministru Prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos Jānis Upenieks. Ministrija un citas valsts iestādes jau iepriekš paudušas atbalstu jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībai Latvijā.

Tālāk pasākumam būs divas daļas. Pirmajā būs fokuss uz valsts iestāžu iespējām īstenot inovatīvas idejas, savukārt otrajā tiks diksutēts par to, kā jaunuzņēmumu ekosistēmas organizācijas labāk varētu veidot to atbalstošās kopienas. Abu diskusiju moderators būs Jānis Kreilis.

“”Startin.lv” šogad plāno vēl vairāk akcentēt nepieciešamību izveidot normatīvo ietvaru, kas vēl vairāk uzlabotu iespējas sākt globāli mērogojamu biznesu šeit – Latvijā. Mums ir svarīgi to pateikt skaļi un pārliecinoši. Jaunuzņēmumu kopiena labi zina, ka idejai bez kvalitatīvas tās realizēšanas nav nekādas vērtības. Tāpēc asociācija vēlas sākt runāt par to, kā valsts un dažādu jaunuzņēmuma ekosistēmu organizāciju līmenī realizēt inovācijas, tādējādi vīzijas pārvēršot konkrētā rīcībā,” saka Latvijas Startup asociācijas “Startin.lv” vadītāja Egita Poļanska.

Pirmajā “Riga Venture Summit 2019” daļā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar jau veiksmīgi strādājošajām valsts iestāžu iniciatīvām. Par savu pieredzi pastāstīs Lietuvas Finanšu ministrija un organizācija “La French Tech” – zīmols, ko 2014. gadā prezentēja Francijas valdība. Tas apvieno labākos vietējos tehnoloģiju sasniegumus, popularizē valsts zināšanas jeb “know-how” un arī piesaistītu āvalstu investorus. Diskusijā pēc organizāciju prezentācijām piedalīsies Latvijas Ekonomikas ministrijas Valsts sekretārs Ēriks Eglītis un Lietuvas Finanšu ministrijas pārstāvis Martinas Pilkis (Martynas Pilkis). Diskusijas mērķis ir apspriest, kā šos labos piemērus varētu pavairot un realizēt biežāk. Diskusiju vadīs medija ‘VentureBeat’ tehnoloģiju žurnālists Stjuarts Rodžers (Stewart Rogers).

Otrās “Riga Venture Summit 2019” daļas fokuss būs ekosistēmas veidošana ap dažādām iniciatīvām. Voitto Kangas no Somijas stāstīs par savu pieredzi, radot “Maria 01” – kopstrādes vietu tehnoloģiju uzņēmumiem. Tā ir 70 000 kvadrātmetru liela teritorija, kur šobrīd strādā vairāk kā 650 tehnoloģiju uzņēmumi un 4000 nozares profesionāļi. Šī kopiena ir ļoti būtisks Somijas jaunuzņēmumu ekosistēmas virzītājspēks. Otrs stāsts būs no Ostinas, ASV. Kevins Koims (Kevin Koym) ir “Tech Ranch” izveidotājs un vadītājs. Tas ir riska kapitāla akcelerators uzņēmumiem no visas pasaules un arī tehnoloģiju jaunuzņēmumu kopiena, kur ir viss nepieciešamais – cilvēki, procesi, materiāli -, lai veicinātu panākumus biznesā. Kevins uzsver, ka šī akceleratora panākumi nebūtu iespējami bez spēcīgas kopienas atbalsta.

Pēc uzstāšanās Voitto un Kevinam pie diskusiju galda pievienosies vietējās jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvji – Latvijas Startup asociācijas “Startin.lv” valdes locekle un “Digital Freedom Festival” līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa, “TechChill Foundation” līdzdibinātāja Marija Ručevska, “Riga TechGirls” kustības aizsācēja Anna Andersone, “Startup Latvia” pārstāve Olga Barreto Goncalves un Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko. Diskusiju vadīs zinātnes tehnoloģiju (deep tech) investors no Nīderlandes Tons van Noordende (Ton van’t Noordende). Diskusijas mērķis ir izprast veiksmīgu kopienu veidošanās pamatprincipus un kā panākt to, lai šādās iniciatīvās gribētu iesaistīties atbalstītāji.

“Riga Venture Summit 2019” atbalsta “Sorainen” un Ekonomikas ministrija. Pasākums notiek sadarbībā ar “TechChill”.

“”Sorainen” rūp jaunuzņēmumu ekosistēma reģionā. Mēs sadarbojamies ar akceleratoriem, biznesa eņģeļiem, riska kapitāla investoriem un savedam viņus kopā ar jaunuzņēmumiem. Mēs vēlamies būt mentori, atbalstītāji un konsultanti jaunuzņēmumu ekosistēmas spēlētājiem sākot no agrīnākajām attīstības stadijām līdz dibinātāju attiecību nokārtošanai, papildus finansējuma piesaistīšanai un veiksmīgam pārdošanas darījumam jeb “exit”. Tā ir tik ļoti lieliska pieredze būt klāt “vienradža” tapšanas procesā vai pēc tam – pelnītā pārdošanas darījumā,” saka “Sorainen” zvērināts advokāts un Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.lv” valdes loceklis Jānis Bite.

Pasākumā ieeja tikai ar ielūgumiem. Ja vēlaties piedalīties, lūdzu sazinieties ar organizatoriem e-pastā [email protected].

Par Riga Venture Summit

“Riga Venture Summit” ir starptautisks pasākums ar mērķi pie diskusiju galda apsēdināt Baltijas valstu jaunuzņēmumu politikas veidotājus un ekosistēmas pārstāvjus kā arī ekspertus no citām valstīm. Kopīgi apspriežot aktualitātes, iespējams atrast efektīvākos risinājumus, ko varētu izmantot arī Baltijas valstu jaunuzņēmumu ekosistēmas uzlabošanai. Programmā parasti tiek iekļauti pieredzes stāsti, kas parāda dažādas pieejas. Notiek diskusijas un tīklošanās. “Riga Venture Summit” organizē Ekonomikas ministrija, “TechHub Riga”, “Sorainen” un “TechChill”.

Pievienot komentāru