Augu pārtika, kas satur sieviešu jaunības un skaistuma hormonu

Galvenā hormonu terapijas problēma ir tā, ka, ilgstoši ievadot organismā mākslīgos hormonus, sievietes ķermenis faktiski pārstāj tos ražot (pat ja tie bija deficīts). Fitoestrogēni darbojas daudz maigāk un nav tik agresīvi.

Sieviete vienmēr vēlas izskatīties pievilcīgi un būt skaista. Taču skaistums nāk no iekšienes, un tas, pirmkārt, ir veselība. Un sievietes veselību ļoti ietekmē hormonālais fons – hormonu saturs organismā.

Vienu no šādām specifiski sieviešu hormonu grupām sauc par “estrogēniem”. Principā tie ir arī vīriešu organismā, bet daudz mazākos daudzumos un ietekmē vīriešu izskatu un veselību tikai situācijā, kad ir to acīmredzams pārpalikums.

Estrogēns ir jaunības hormons

Estrogēnu galvenā darbība ir vērsta uz to, lai nodrošinātu sievietes reproduktīvo funkciju.

Estrogēns ir vārds, kas sastāv no divām daļām: oistros – nevaldāma vēlme, kaisle; gēns – izraisa.

Vai vēl viens burtiskāks tulkojums – dzīvīguma hormons. Šis hormons stimulē arī sievietes intimitāti.

Estrogēnu trūkuma simptomi:

Depresija un pēkšņas garastāvokļa svārstības;

Svara pieaugums;

Karstuma viļņi;

Ātrs nogurums;

Zems pašvērtējums un neuzmanība pret savu izskatu;

Samazināta dzimumtieksme un jutīgums.

Kamēr sieviete jūtas kā sieviete un pievilcīga, vecumam nav nozīmes. Taču tikai pēc šīm pazīmēm nav iespējams sevi diagnosticēt – un depresija un nogurums var būt arī citu slimību rezultāts. Noteikt hormonālā fona līmeni ir iespējams tikai veicot testus.

Un tieši ārsti ir tie, kas pēc analīžu veikšanas izraksta hormonu aizvietošanas vai ārstniecisko hormonu terapiju. Bet jau visiem ir apstiprināts un pierādīts, ka mākslīgie hormoni iedarbojas daudz bargāk un spēcīgāk nekā fitoestrogēni – augu hormoni.

Tāpēc, ja jums ir zems estrogēnu līmenis, labāk to līmeni uzturēt, lietojot augu hormonus saturošus produktus un garšaugus.

Tas, starp citu, ir labs veids, kā izlīdzināt hormonālo fonu pēc dzemdībām, kad straujš saražotā estrogēnu daudzuma kritums izraisa pēcdzemdību depresiju un smagu matu izkrišanu. Uzņemt estrogēnu varam ar īpaši sastādītu uzturu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru