Ātri un viegli – Cepumi ar cukurotiem augļiem

Šī ir viena no vecākajām un mīļākajām cepumu receptēm manā emuārā, kas laika gaitā ir iemantojusi daudzu uzticību.

Laiks, šķiet, bija pienācis, lai šo klasisko recepti atjauninātu, piešķirot tai nelielu, bet būtisku uzlabojumu. Mīklas izkārtojums šajā receptē ir patiesi veiksmīgs, un rezultātā cepumi vienmēr izdodas izcili – mīksti, kraukšķīgi un pilni ar garšu.

Viens no galvenajiem uzlabojumiem, ko esmu ieviesusi, ir pildvielu – sukādes, ķiršu un riekstu – daudzuma samazināšana. Sākotnējā receptē to bija vairāk, un, lai gan tas piešķīra cepumiem intensīvāku garšu, jaunā versija ir sabalansētāka, ļaujot izjust katru sastāvdaļu harmonijā. Ja jums tomēr patīk bagātīgāks pildījums, droši varat pielāgot šo recepti, pievienojot vairāk savu iecienīto piedevu – tas ir viens no šīs receptes skaistumiem, tā ir viegli pielāgojama jūsu personīgajai gaumei.

Šī recepte ir piemērota ikvienam, neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis cepumu cepējs vai tikai sākat savu ceļu konditorejas mākslā.

Tā ir vienkārša, saprotama un neprasa daudz laika vai sarežģītu tehniku. Patiesībā, ja jūs esat iesācējs un vēlaties izmēģināt roku cepšanā, šī recepte ir lieliska izvēle – cepumi izdosies pat tiem, kuri tikai nesen uzdrošinājušies spert pirmos soļus virtuvē.

Tā ir ne tikai lieliska iespēja iepriecināt sevi un savus tuviniekus ar pašceptiem gardumiem, bet arī veids, kā gūt pārliecību par savām kulinārijas prasmēm.

Sastāvdaļas 18 gabaliņiem : Fonds kviešu milti 225 grami tumši brūns cukurs 200 grami sviests 90 grami olas 2 gab. vaniļas esence 1 tējk. cepamais pulveris (sasmalcināts) 1 tējk. sāls 1/2 tējk. Papildinājumi valrieksti 100 grami sukādes ananāsi vai papaija 100 žāvēti ķirši 100 grami

Saputo mīkstu sviestu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Pievieno olas un vaniļas esenci un vēlreiz sakuļ.

Pievieno ar cepamo pulveri izsijātus miltus un samīca viendabīgu mīklu.

Sasmalciniet sukādes un riekstus un pievienojiet mīklai kopā ar ķiršiem.

Mīklu sadaliet 18 daļās (1 gabals – apmēram 45 g). Veidojam bumbiņas un liekam uz cepešpannas pietiekamā attālumā vienu no otras, jo… procesā sagatavju laukums palielināsies.

Viegli saplaciniet bumbiņas ar plaukstu. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 12-15 minūtes (cepumiem vajadzētu nedaudz apbrūnināt). Gatavos cepumus izņem no cepešpannas un atdzesē uz režģa. Atkārtojiet ar atlikušo mīklu.

Leave a Comment