Ātri un elementāri – Sautēta liellopa gaļa ar dārzeņiem un gruzīnu garšvielām

Šis brīnišķīgais gaļas sautējums ir piepildīts ar Gruzijas garšu. Šī nav tradicionālā recepte, piemēram, čašušuli vai ojakhuri.

Drīzāk variācija par tēmu, izmantojot gruzīnu virtuvei tradicionālās garšvielas. Un ļoti garšīgi.

Manas receptes pamatā ir liellopu gaļa. Šeit jūs varat izmantot jebkuras sasprindzinātas daļas – apakšstilba mīkstumu, krūšu vai lāpstiņu.

Šie izcirtņi nodrošinās visbagātīgāko gaļas garšu. Ja jums nav liellopa gaļas, varat izmantot cūkgaļu. Būs garšīgi pat ar vistu.

Sastāvdaļas 4 porcijām : Fonds liellopu gaļa 600 grami liels sīpols 1 gab Imeretijas safrāns 1 tējk. ucho suneli 1 tējk. malta paprika 1 tējk. sausa adžika 1 tējk. maltais koriandrs 1 tējk. liels tomāts 1 gab ķiploku 3 zobs lieli saldie pipari 1 gab vidējs baklažāns 1 gab sāls pēc garšas Lai iesniegtu mazs sarkanais sīpols 1 gab neliels ķekars cilantro.

Ēdienu gatavošanas recepte : Ja jums nav iespējas iegādāties meretijas safrānu, ēdienā varat izmantot suneli apiņu garšvielu – tā ir vieglāk pieejama pārdošanā. Nomainot, izslēdz arī maltu koriandru un trīs izslēgto garšvielu vietā pievieno 3 tējk. Khmeli Suneli. Un nē, tas nav par daudz 🙂

Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Sīpolu sagriež spalvās vai pusgredzenos, ķiplokus smalki sagriež. Sagrieziet piparus biezās sloksnēs, bet baklažānu – gredzenu ceturtdaļās. Tomātu sagriež kubiņos. Dziļā pannā uz lielas uguns uzkarsē 1 ēd.k. augu eļļa.

Pāris partijās ātri, burtiski minūti apcep gaļu līdz garozai. Atgādināšu, ka pannā nevajadzētu likt uzreiz daudz gaļas – tā izdalīs sulu un sāks sautēties, un mums ir jāiegūst kraukšķīga garoziņa.

Cepto gaļu pārliek uz šķīvja. Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un pievienojiet pannā sīpolu. Apcep, maisot, 3-4 minūtes.

Sīpolam pievieno garšvielas un ķiplokus.

Apcep, maisot, vēl pusminūti. Tad pievieno tomātus un apcep pāris minūtes, lai tie izdala sulu. Ielejiet 100 g ūdens un samaisiet, lai no pannas apakšas izskrāpētu karamelizētas gaļas sulas un garšvielu daļiņas.

Sāls pēc garšas un uzvāra. Samaziniet uguni līdz minimumam, pārklājiet ar vāku un vāriet uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Tas var ilgt no 1,5 līdz 2,5 stundām. Gatavošanas beigās, kad gaļa gandrīz pilnībā mīksta, sautējumam pievieno baklažānu un piparus.

Samaisa un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Gatavo ēdienu liek uz šķīvjiem, pārkaisa ar zaļumiem un plānās šķēlītēs sagrieztu sarkano sīpolu. Pasniedz ar kartupeļu piedevu vai, tāpat kā es, ar maizi.

Leave a Comment