Kāpēc zemeņu lapas kļūst sarkanas un ko darīt, lai atjaunotu savu iecienītāko augu

Lapas uz zemenēm kļūst sarkanas kaites vai slāpekļa trūkuma dēļ. Pret kaitēm palīdzēs profilaktiskās procedūras ar bioloģiskiem produktiem un apsmidzināšana ar Bordo maisījumu.

Lai papildinātu uzturu, pievieno karbamīdu, amonija nitrātu un augu infūziju. Ja lapas sezonas beigās kļūst sarkanas, nekas nav jādara. Visticamāk, tas ir dabisks process.

Sīkāk pastāstīšu par dārza zemeņu lapu apsārtuma cēloņiem sezonas vidū, par kontroles un profilakses pasākumiem, lai lapas būtu zaļas, bez plankumiem un augi paliktu veseli.

Lapas uz zemenēm kļūst sarkanas: 3 iemesli

Ja pēkšņi zemeņu lapas maina krāsu, tas ir satraucošs signāls. Pirms kaitīgu ķimikāliju lietošanas vai mēslošanas līdzekļu lietošanas, jums ir jāsaprot situācija, iespējams, tajā nav nekā slikta. Lapu apsārtumam uz zemenēm ir daudz iemeslu.

Visizplatītākie ir:

1.Makro- un mikroelementu trūkums.  Piemēram, augsnes slāpekļa deficīts var rasties dažādu veidu augsnēs, īpaši nabadzīgās augsnēs. Pēc tam uzklājiet mēslojumu.

2.Sēnīšu izraisīta kaite.  Piemēram, brūnplankumainība uz zemeņu lapām ir bīstama, bet tajā pašā laikā novēršama kaite. Tas nozīmē, ka ir nepieciešama apsmidzināšana ar fungicīdu.

3.Dabiski cēloņi,  kuriem nav nepieciešama apstrāde. Tas ir visizplatītākais iemesls, kāpēc zemeņu lapas kļūst sarkanas.

Sarkani plankumi uz zemeņu lapām kā nopietnas kaites pazīmes

Brūnie plankumi ir viens no bīstamākajiem brūno plankumu cēloņiem uz zemeņu lapām. Sēnīšu kaites parādās un aktīvi attīstās, kad stādījumi ir blīvi un augi netiek pienācīgi kopti. Bez apstrādāšanas kaites ātri izplatās uz blakus esošajiem krūmiem un var iznīcināt visu zemeņu stādījumu.

Lasi vēl: Pīrāgs “Slinkā vistiņa” pārsteidzoši vienkārša recepte: ģimenes saime to apēdīs pirkstiņus laizīdami

Kaites pazīmes:

1.Ārēji zemeņu augi izskatās tā, it kā tos būtu sadedzinājuši saules stari.

2.Pirmkārt, ja paskatās uzmanīgi, jūs pamanīsiet mazus brūnus plankumus uz zemeņu lapām. 

3.Laikam ejot, sarkanie plankumi uz zemeņu lapām sāks saplūst viens ar otru, veidojot lielus plankumus.

4.Atsevišķas plāksnes kļūst pilnīgi koši brūnas. Uz zemenēm parādās brūnas lapas. 

Svarīgi

Ja uz zemeņu lapām parādās sarkani plankumi un dārznieks nekavējoties nerīkojas, augi sāk izžūt un drīz iznīkst!

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment