Ārsti atvieno slaveno sportistu no dzīvību uzturošiem aparātiem

Iepriekš tika ziņots, ka smagi slimu sportistu gatavo kārtējai amputācijai. Tomēr šodien no slimnīcas pienākušas pilnīgi negaidītas ziņas.

Olimpiskais čempions Romāns Kostomarovs janvāra sākumā nokļuva slimnīcas gultā ar progresējošu pneimoniju. Lai glābtu slaveno pacientu, ārsti viņu pieslēdza uzreiz pie divām ierīcēm – ventilatora un ECMO. Pēdējā ierīce bija paredzēta, lai bagātinātu slidotāja asinis ar skābekli.

Taču drīz vien radās nopietnas komplikācijas kā ekstremitāšu audu nekroze, un ārstiem bija jārīkojas. Amputācijas operācijas, mikroinsults, meningīts un redzes problēmas nebūt nav pilnīgs to slimību saraksts, ar kurām pēdējo divu mēnešu laikā it kā nācies saskarties slidotājam. Visu šo laiku ģimene nerunāja par Romāna stāvokli, kas, acīmredzot, ar katru dienu pasliktinājās.

Lasi vēl: “Sāpes ir neciešamas!”: šova “Ekstrasensu cīņas” vadītājs cīnās ar vēzi

Taču šodien no slimnīcas pienāca dažas patiesi iepriecinošas ziņas. Tiek ziņots, ka ārsti Kostomarovu atvienojuši no ventilatora. Tādējādi sportists, kurš cietis no vesela kaudze nopietnu slimību, vairs nav atkarīgs no ierīces, kas viņu tik ilgi uzturējusi pie dzīvības. Kā vēsta avots Komunarkā, Romāns ne tikai elpo pats, bet pat runā. Un tas nozīmē, ka klīnikas darbiniekiem izdevās radīt brīnumu, par kuru lūdza tik daudz cilvēku.

 “Jā, viņš tika izņemts no ventilatora, viņš ir runājis divas dienas,” norāda iekšējā informācija.

Visu šo laiku, kamēr ārsti cīnījās par Kostomarova dzīvību, viņa sieva Oksana Domnina vienmēr bija viņam blakus. Lai kas daiļslidotājas mūzai nācās pārciest, ar šo grūto misiju viņai izdevās tikt galā. Dūres par sportistu turpina turēt ne tikai tuvinieki un līdzjutēji. Tas, kas notika ar Romānu, diezgan lielā mērā nojauca viņa tuvu draugu un nepilnas slodzes darba devēju Iļju Averbuhu.

“Es sapratu, ka es nevaru izveidot šovu šādā stāvoklī,” savā nesenajā sarunā ar žurnālistiem atzina sēru satriektais Averbuhs.

Lasi vēl: “Viņš tur ir atradies 12 dienas”: Lielveikala tualetē atrasts nedzīvs vīrietis

COMMENTS

Pievienot komentāru